Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Az ösztöndíjakról, a lakhatásról és a Szigligeti Színházról is szó volt a szeptember végi közgyűlésen

2020.09.24 17:01. - Kovács Janka

A szeptember 24-i közgyűlésen elhangzottakról számolt be László Norbert és Tóth Áron képviselő.

 


László Norbert a közgyűlés után tartott sajtótájékoztatóján a város színházáról beszélt. Mint elmondta, a Szigligeti Színház a 2019/2020-as évben nem tudta hozni azokat a fenntartói és közszolgáltatói szerződésben foglaltak mutatószámokat, amiket kellett volna a koronavírus-járvány kapcsán. Ezért egy előterjesztést nyújtottak be, amely szerint a fenntartói megállapodás és a közszolgáltatói szerződést ki kell egészíteni egy Vis Major helyzetre vonatkozó szabályozással is. A Szolnoki Többség erre azt reagálta, hogy csak akkor szavazzák meg, ha Balázs Péter igazgató visszavonja a hetekkel ezelőtti nyilatkozatát, amikor az SZFE-n tüntetőket közéleti parazitának nevezte.

- Véleményünk szerint nem lehet embereket parazitának nevezni, ezért szerettük volna, ha eljön és megjelenik a közgyűlésen és szerettük volna, ha itt, nyilvánosan bocsánatot kér. Ha ezt megtette volna, megszavaztuk volna az előterjesztést, de így többen tartózkodtunk ennél a napirendi pontnál – mondta László Norbert képviselő és hozzá tette, így nem sikerült érvényesíteni ezt az előterjesztést.

 

Tóth Áron hozzátette, több ponton sikeres volt a közgyűlés, hiszen elfogadták többek közt a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatot, így újra pályázhatnak a felsőoktatásban tanuló szolnoki fiatalok. Szolnok városa 10 millió forintot különített el erre a célra. Döntés született abban is, hogy megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Szolnok városa. Módosították az önkormányzati lakásokról szóló rendeletet is, ennek értelmében három év egybefüggő jogviszonyt követően a bérlő megveheti az lakást, de öt évig nem adhatják el. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok lakáshoz jussanak és egyben elkerülni szeretnék azt, hogy a benne lakók frekventált, belvárosi lakást áron alul megvásárolva magas áron adják el egyből.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget