Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Ittasan és kábítószer hatása alatt menekült a rendőrök elől, és okozott karambolt egy sofőr Szolnokon

2020.09.30 11:30. - Kovács Janka

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a negyvenes éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki néhány éve, egy téli hétfő reggelen ittasan és kokain hatása alatt ült volán mögé Szolnokon, majd, amikor a rendőrök intézkedés alá akarták vonni, menekülni kezdett. 


Több gyalogos életét veszélyeztetve száguldott a belváros utcáin, végül egy másik autónak ütközött. Könnyebb sérüléseket szenvedett, a balesetnek más sérültje nem volt. Közúti veszélyeztetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt, jogerősen 2 év börtönre ítélték, és 5 évre a közúti járművezetéstől és 3 évre a közügyektől is eltiltották.

 

Az eset 2017. január 30-án reggel 9 óra körül, Szolnokon történt. A férfi, akit korábban kábítószerrel visszaélés és bódult járművezetés miatt is elítéltek, ezen a reggelen is ittasan és kokainnal a szervezetében ült volán mögé. A Szántó körúton, a Várkonyi tér felől, a Pozsonyi út irányába tartott, amikor a Szolnoki Rendőrkapitányság járőrei fény- és hangjelzéssel tudtára adták, hogy intézkedés alá kívánják vonni.

 

A vádlott azonban ahelyett, hogy megállt volna, gyorsított. Berohant a körforgalomba, ahonnan a Thököly út irányába hajtott ki, miközben folyamatosan növelte a sebességét. A rendőrök utánaeredtek. A férfi ezt látva, a záróvonalat átlépve megelőzött egy autót, majd a szemafornál jobbra fordult, és nyomában a szirénázó rendőrautóval Zagyvarékas felé véve az irányt áthajtott a felüljárón.

 

A Thököly és a Vadász utca kereszteződésénél piros jelzés miatt torlódtak fel a járművek, de a vádlott ezzel mit sem törődve, piros lámpánál, a kocsisort záróvonalon át megelőzve, mintegy 100 km/órás sebességgel átszáguldott a gyalogosátkelőn, ahol többen is tartózkodtak. Mindannyiuknak sikerült elugraniuk az útjából, és egyikük sem sérült meg, ami csak a szerencsén múlott.

 

A vádlott a szembe sávba át-áttérve, mintegy 70 km/órás sebességgel menekült tovább, mígnem a Thököly és a Zöldfa utca kereszteződésében 60 km/óra körüli sebességgel bele nem rohant egy szabályosan balra kanyarodó autóba, ahol az üldözés véget ért.

 

Az ügyben 2017. szeptember 26-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság 8 tárgyalást tartott az ügyben, és 2019. szeptember 16-án ítéletet hozott. A vádlottat közúti veszélyeztetés bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, és a közúti járművezetéstől 5, míg a közügyektől 3 évre eltiltotta.

 

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott azonban enyhítésért, míg védője elsődlegesen felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

 

A Szolnoki Törvényszék 2020. szeptember 15-én meghozott másodfokú döntésével az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéltét helybenhagyta.

 

- közölte a Szolnoki Törvényszéksajtóközleméyében.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget