Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

3+1 ok, amiért megéri beruházni egy hordó szaunára

2020.10.12 11:08. - Kovács Janka

Nem titok, hogy a szaunáknak rengeteg pozitív hatása van a testre és a lélekre egyaránt, éppen ezért nem is meglepő, hogy egyre többen elgondolkodnak azon, hogy talán megérné egyet otthonra is beszerezni. Azonban beltéren nem biztos, hogy megfelelő helyet tudunk biztosítani a szaunakabinnak, de ekkor sem kell elvetni a vásárlás ötletét, hiszen a hordó szaunák kültéren szintén remekül megállják a helyüket. (Hirdetés)


Bárhol elhelyezhető

 

A praktikus hordó szauna egyik legjobb tulajdonsága, hogy beltéren és kültéren egyaránt elhelyezhető. Nem fogja elcsúfítani a környezetét, hiszen stílusos hordó alakja és a kanadai vörös cédrus anyaga egyaránt impozánssá teszi a megjelenését.

 

Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a hordó szauna anyaga, a vörös cédrus nem csupán szemet gyönyörködtető tulajdonsággal rendelkezik, hanem ez az egyik legellenállóbb faanyag, vagyis ennek köszönhetően hosszú éveken keresztül lesz használható a szauna.

 

 

A mérete igazodik az egyedi igényekhez

 

A hordó szaunák mérete változatos, az egészen kicsiben 2, a nagyobbakban akár 6-8 fő is kényelmesen elfér. Bizonyos modellekben pedig nem csupán gőzkabin található, hanem öltözővel szintén fel vannak szerelve.

 

Te határozod meg a belső hőmérsékletet és páratartalmat

 

Egy nyilvános szaunában a hőmérséklet és a páratartalom meghatározásánál figyelembe kell venni a bent lévők igényeit. Azonban ha saját szaunád van, akkor mindez tőled függ, vagyis a hőmérsékletet a kedved szerint beállíthatod 60 és 110 fok közé, a páratartalmat pedig 10 és 30 százalék közé.

 

Mivel a vörös cédrus egy igen ellenálló vastag fa, ezért nagyon jó a szigetelése, aminek köszönhetően nem csupán gyorsan lehet felfűteni, hanem a meleget is kifejezetten jól tartja.

 

Továbbá a lekerekített belső miatt a meleg nem fog felül megrekedni, hanem az ívelt falaknak hála jól eloszlik, így pedig az egész test egyszerre át tud melegedni.

 

Javítja az egészséged!

 

Bár nem kifejezetten a hordó szaunák sajátossága, de meg kell említeni az egészségre gyakorolt hatásait is.

 

A rendszeres szaunahasználattal olyan pozitív változások érhetőek el a szervezetben, mint az immunrendszer erősödése, az ízületi fájdalmak enyhülése, a vérkeringés serkenése, az anyagcsere és a méregtelenítő folyamatok felgyorsulása, a stressz csökkenése, illetve az alvásproblémák megszűnése.

 

A számos pozitív hatás ellenére fel kell hívnunk a figyelmet arra is, hogy nem minden esetben ajánlott a szaunát használatba venni. Ugyanis például szívbetegség és kezeletlen magas vérnyomás esetén tilos szaunázni, mert a bent lévő forróság a keringést és a szívet egyaránt megterheli. Ezért ha ezek nálad fennállnak, ki kell kérni az orvos tanácsát, mielőtt szaunakúrába kezdenél.

 

Amennyiben te is kedvet kaptál ahhoz, hogy beszerezz egy hordó szaunát, nézz szét a SpaTrend oldalán, és válaszd ki a számodra leginkább megfelelő darabot!

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget