Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

5 trükk, amivel felmelegíthetjük a szobát fűtés nélkül

2020.10.12 11:26. - Kovács Janka

A fázós emberek számára az őszi időjárás felér egy igazi rémálommal, hiszen már nincs elég meleg ahhoz, hogy ne fázzunk, de annyira hideg sincs, hogy indokolt legyen a fűtést bekapcsolni. A több réteg ruha sem a legjobb megoldás, mivel sok esetben kényelmetlen, és meleg takaróval a vállunkon sem célszerű a lakásban flangálni. Viszont van néhány olyan trükk, melyeket érdemes bevetni annak érdekében, hogy fűtés nélkül is komfortosan érezzük magunkat a lakásban. (Hirdetés)


Szüntessük meg a huzatos réseket!

 

Szinte azonnal melegebb érzetűvé válik a szoba, ha a huzatos réseket megszüntetjük. Vannak kifejezetten erre a célra szolgáló öntapadós szigetelőcsíkok, melyeket az ablakra vagy az ajtóra kell körbe felragasztani, és így nagyszerűen elállják a huzat útját.

 

Mivel a legtöbb esetben az ablak és az ajtó alatti résznél alakul ki kisebb rés, oda mindenképp ajánlott valamilyen huzatfogót applikálni. Persze a boltokban számtalan szebbnél szebb huzatfogó henger vagy párna kapható, de ha saját kezűleg szeretnénk megoldani, akkor egy felhengerelt törölköző vagy pléd is tökéletes megoldást kínál.

 

 

Használjunk meleg szőnyeget!

 

Míg a nyári kánikulában jólesik a hűvös padlót érezni a talpunk alatt, addig ugyanez az őszi lehűlésben már igencsak kellemetlen érzéseket kelt. Éppen ezért legalább a hűvösebb hónapok idejére ajánlott beszerezni egy olyan szőnyeget, ami nem csupán elég vastag és meleg, de megfelelően puha is, hiszen így egészen biztosan kellemes érzéssel fog eltölteni, amikor reggelente az ágyból kikelve a szőnyegre lépünk.

 

Vessünk be több réteg takarót!

 

A téli vastag takarót ilyenkor még kicsit túlzásnak tűnhet előkotorni a szekrény mélyéről, de a nyári takarónkat ajánlott kiegészíteni egy kicsit vastagabb pléddel. Azonban a pléd színe sem mindegy, hiszen a meleg színek választásával a meleg érzete is erősödhet bennünk.

 

Helyezzünk el meleg színű kiegészítőket!

 

Kutatásokkal bizonyították már, hogy a lakásunkban lévő színek erős hatással vannak a közérzetünkre. Éppen ezért lehetséges az is, hogyha a szobában több meleg színárnyalatú holmit helyezünk el, akkor a szobát is melegebbnek fogjuk érezni, mint amilyen valójában.

 

Ezt az előnyünkre fordíthatjuk, hiszen ha a piros, a narancssárga és a sötétbarna különféle árnyalataiban pompázó szőnyeget, plédet, díszpárnát és ágyneműhuzatot csempészünk a szobába, akkor fűtés nélkül is komfortosabban érezhetjük magunkat az adott helyiségben.

 

Párásítsunk!

 

A párásítás egy nagyszerű módszer arra, ha a kissé hűvös szobát melegebbnek szeretnénk érezni, ugyanis a magasabb páratartalmú levegő melegebbnek érződik, mint az alacsonyabb páratartalmú. Nem beszélve arról, hogy az optimális páratartalom az egészségre szintén jó hatással van.

 

Ha további hasonló cikkeket szeretnél olvasni a témában, keresd fel az Otthonok & Megoldások oldalát!

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget