Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Ebösszeírás Szolnokon: december 31-ig kell leadnunk kutyánk adatait

2020.10.12 15:57. - Kovács Janka

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, az idevonatkozó jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, az összeírás célja kizárólag a törvényi előírásnak való megfelelés - közölte Dr. Sebestyén Ildikó, Szolnok Megyei Jogú Város jegyzője.


Szolnok város közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B.§-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve

 

2020. október 15. – 2020. december 31. között ebösszeírásra kerül sor.

 

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata nem tervezi ebrendészeti hozzájárulás bevezetését, az összeírás célja kizárólag a törvényi előírásnak való megfelelés.

 

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel kérem, hogy a személyes ügyintézés helyett az elektronikus vagy telefonon történő ügyintézést helyezzék előnybe!

 

Az adatlap átvehető Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szolnok, Kossuth tér 9. szám alatti épület portáján, illetve letölthető a www.szolnok.hu oldalról is. A kitöltéssel kapcsolatos tájékoztatás az ebösszeírási adatlap hátoldalán található.

 

Az ebösszeírás 2020. december 31-ig  az alábbi módon teljesíthető:

 

  • a kitöltött és aláírt adatlapokat Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Környezetgazdálkodási Osztályára – 5000. Szolnok, Kossuth tér 9. - postai úton beküldve,
  • a Polgármesteri Hivatal épületének portáján valamint a Belvárosi Ügyfélszolgálaton (Szolnok, Kossuth tér 9. szám) elhelyezett gyűjtőládákba leadva, illetve
  • az ebosszeiras@ph.szolnok.hu email címre beküldve.

 

Felhívom egyúttal a kutyatulajdonosok figyelmét, hogy:

 

  • 2013. január 1-től - a hivatkozott törvény szerint - a négy hónaposnál idősebb ebeket traszponderrel (mikrochippel) megjelölve lehet csak tartani. A jogszabály megsértése esetén az ebtartó minimálisan 45.000,- Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, ezért kérem, hogy aki e kötelezettségének még nem tett eleget, az ebösszeírási adatlap kitöltése előtt azt pótolja.
  • Az ebösszeírásban mikrochippel ellátott és az állatorvosnál korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban már szereplő, valamint a bilétával rendelkező és a helyi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni.
  • Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.

 

Az ebösszeírás elmulasztásának jogkövetkezménye - az állatvédelmi bírságról szóló kormányrendelet alapján - minimum 30.000,- Ft pénzbírság.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget