Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Egy hét alatt 17 ittas autóvezetőt fogtak a rendőrök megyénkben

2020.10.12 15:30. - Kovács Janka

A rendőrök hét esetben vették el ittas gépjárművezetés miatt a sofőrök vezetői engedélyét Jász-Nagykun-Szolnok megyében.


 
A sok felhívás, figyelmeztetés, a tiltó szavak ellenére még mindig gyakran ülnek emberek ittasan az autóba és vezetnek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai csak az elmúlt héten 17 ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek, ami során hét sofőrnek elvették a vezetői engedélyét.
 
Az elmúlt hét eseményeivel kapcsolatban többször adtunk tájékoztatást arról, hogy a közúti közlekedési balesetet okozó gépjárművezető ittas volt. Az ittasan vezetők a felelőtlen döntésükkel nemcsak saját magukat vagy utasaik testi épségét veszélyeztetik, hanem azon állampolgárokat is, akik szabályos közlekedésük ellenére vétlenül válnak áldozattá.
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy mind a gépi meghajtású járművek, mind a kerékpárosok esetében az intézkedő rendőr által használt alkoholszonda vagy a vérvétel foganatosítása során meghatározott értékhatártól függően ittas járművezetés miatt közigazgatási vagy büntetőeljárás indulhat.  A zéró tolerancia alapján a gépi meghajtású járművet ittasan vezető személy vezetői engedélyét a rendőrök már a helyszínen bevonják, amennyiben 0.25 mg/l értéket meghaladó alkoholfogyasztást mutat ki a szonda.
 
A rendőrség munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak közúti ellenőrzéskor az ittas járművezetők kiszűrésére, ezért alkoholszondás ellenőrzést végző rendőrökkel a nap bármelyik időszakában találkozhatnak a megye közútjain közlekedők.
 
Ha vezet mondjon nemet az alkoholnak! Ittasan ne vezessenek gépi meghajtású járművet és közlekedésre alkalmatlan állapotban ne kerékpározzanak! - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget