Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Kihúzható kanapéágy: igen vagy nem?

2020.10.12 11:30. - Kovács Janka

Vendégeket vár, és plusz fekhelyre lenne szüksége? Esetleg alkalmanként használná egy-egy éjszakára, vagy állandó alvásra keres magának fekhelyet? Nézzük meg, hogy jó választás-e a kihúzható kanapéágy! (Hirdetés)


Kihúzható vagy kinyitható?

 

Attól függően, hogy milyen célból szeretnénk használni a kanapét, nagyban befolyásolja, hogy jó választásnak bizonyul-e a kinyitható variációja. Alapvetően egyáltalán nem rossz választás, hiszen helytakarékos és persze ha kell, azonnal ággyá nyitható. Tehát vendégágyként ideális, amikor a cél az, hogy néhány éjjelt eltöltsön rajta valaki. De mindennapos állandó alvásra? Semmiképp!

 

Ha jobban megnézzük, akkor a kihúzható kanapé elsődleges funkciója a napközbeni használat, ami összecsukva értendő. Mivel a lakás lelke a nappali, azon belül is a kanapé lehet a nagy beszélgetések és összebújások színtere, ezért elengedhetetlen, hogy kényelmes legyen. Tehát legyen minimum 3 személyes, kényelmesen el lehessen rajta feküdni, de akár ülve is remekül alátámassza a testet. Emellett az sem árt, ha illik a szobába, azaz az összképet is harmonikussá teszi. Egy kis dohányzóasztallal teljessé válik a kényelem, hiszen oda mehet az üdítő, chips vagy épp popcorn egy családi mozizáshoz. 

 

Az ággyá alakítható kanapé kinyitási módja a legfontosabb jellemzője egy ilyen garnitúrának. A kihúzható azt jelenti, hogy az esetek nagy részében nem rendelkezik ágyneműtartóval, mivel a fekvőfelület a kanapé belsejében helyezkedik el. Ebből következik, hogy nem egy szivacsból áll a fekvőrész személyenként, hanem többől tevődik össze, ami hosszú távon nem kényelmes.

 

 

Az igazi kényelem

 

Amennyiben állandó alvásra szánt kanapéra vágynánk, akkor a legjobb egy kinyitható variáció. Ez azt jelenti, hogy a fekvőfelület 2 teljes matracot tartalmaz, azaz egyenként 80-90 x 200 centis részt. Igaz, a kettő között van egy választó rész, ami a matracok között, mint egy lyuk jelentkezik, de ezt egy jó minőségű fedőmatraccal orvosolhatjuk. A legtöbb esetben rendelkezik ágyneműtartóval, így az éjszakai ágyneműt van hova pakolni, nem kell egy külön bútort tartani annak a tárolására. Igaz, hogy a kinyitható kanapé esetén a napi rutinunk részévé válik a mindennapos ágypakolás és ágyazás, de ha úgy nézzük, akkor erre tuti felébredünk, így még akár előnyös is lehet.

 

Viccet félretéve, az éjjeli pihenésre a legjobb választás a franciaágy. Mivel sokan nem rendelkeznek külön hálószobával, főként a panelek egyforma elrendezésének hála, így valamilyen megoldást kellett találni a mindennapokra. Ebben nyújt hatékony segítséget a Nonstop Bútor, ahol csak megbízható és kinyitható kanapék várják az érdeklődőket, és a webáruház kínálata segít abban, hogy egészségesen és dekoratívan rendezzük be otthonunkat. 

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget