Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Te mennyi pénztől lennél boldog és elégedett?

2020.10.12 11:19. - Kovács Janka

Sokan úgy gondolják, hogy ha annyit keresnének, mint a főnökük, akkor az sokkal boldogabbá tenné őket, többet tudnának félretenni. Ugyanígy sóvárogva néznek sokan a hatalmas villákra vagy a méregdrága luxusautókra, melyek álmaik netovábbja. Ők mind úgy gondolják, hogy van az a bizonyos havi fizetés vagy bevétel, amit elérve igazán boldogok lehetnének. Ideig-óráig esetleg, de hosszú távon csak maga a magasabb havi bevétel nagyon kevés a boldogsághoz. Lássuk, miért! (Hirdetés)


Nem elég a pénzt hajszolni

Hiába gondoljuk úgy, hogy ha sokat keresünk, akkor leszünk igazán boldogok, ugyanis nagyon könnyen hozzáigazítjuk a bevételeinkhez a kiadásainkat. Röviden: nagyon könnyen elkezdünk magasabb életszínvonalon élni. Ez pedig azt jelenti, hogy hiába a pl. kétszer nagyobb fizetés, hamarosan kétszer akkora kiadásaink is lesznek. Így gyakorlatilag feléljük a plusz jövedelmünket, és semmivel sem leszünk boldogabbak hosszú távon, ugyanis hó végére mindig elfogy a pénzünk. És közben nem tettünk félre többet, mint eddig, nem törlesztettük elő a hiteleinket. A pénzen vásárolt tárgyak pedig csak ideig-óráig tesznek boldogabbá, aztán megszokjuk, megunjuk őket.

Egyszer csak azt vesszük észre, hogy életünk végéig hajszoltuk a pénzt. Viszont igazán boldogok nem voltunk, mert kifolyt a pénz a kezünk közül.

Neked mennyi pénz elég?

Időről időre tedd fel magadnak ezt a kérdést. Ha eddig csak a pénz motivált, akkor jelenleg valószínűleg egy nagyon komoly havi összeg lebeg a szemed előtt. Viszont tudnod kell, hogy ha csak a pénz a célod, akkor azzal mindent feláldozol. A pénz hajszolása ugyanis nagyon komoly energia- és időbefektetéssel jár. Ne gondold, hogy ha több pénzed lesz, akkor kevesebb gondod vagy kevesebb tennivalód lesz. Inkább közelítsd meg onnan a kérdést, hogy mennyi pénz lenne számodra elég ahhoz, hogy minden napod nyugodtan és boldogan éld? Végtére is ez a cél, nem igaz? Esetleg egy vállalkozással, saját főnöködként boldog lennél? Ha igen, olvasd el Szendrei Ádám vállalkozási ötleteit!

 

Így tartsd kordában az életszínvonalad

Ahhoz, hogy kordában tudd tartani az életszínvonalad, meg kell tanulnod bánni a pénzzel. Érdemes szabályokat hoznod magadnak, amelyeket be kell tartanod, különben borul az egész, és ismét elköltöd minden bevételed.

Egy könnyű szabály: amint több bevételhez jutsz, költsd el csak a felét, a másik fele mehet megtakarításnak. Lehet ez nyugdíj-megtakarítás, hitel-visszafizetés, de valamilyen befektetés is, mindhárom jó, akár szétosztva is.

Fontos az is, hogy ne másokhoz mérd magad. Ne azért akarj nagyobb házat, új mobilt, drágább autót, mert másnak is az van! Ez tévút!

 

A boldogságod a kulcs

Ahhoz, hogy boldog légy, nem kell a világ összes pénze. Találd meg, mitől leszel boldog, és mennyi pénz kell hozzá, a többi rajtad múlik. Ha tiéd a föld összes pénze, de egyedül vagy, nem azt csinálod, amit szeretsz, csak hajszolod a pénzt, akkor vesztettél.

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget