Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Hogyan válassz kádat?

2020.10.13 10:51. - Kovács Janka

Mindenki számára más jelenti az ideális fürdőszobát, így a tökéletes kád is ezek közé tartozik. Akár anyag, akár stílus tekintetében is változatos a paletta, éppen ezért nem árt egy kis körkép a különböző kádakról. (Hirdetés)


Akril- és lemezkád

Az akrilkádak számos előnnyel rendelkeznek, így nem véletlen, hogy egyre nagyobb népszerűséggel rendelkeznek minden téren. Mivel szinte azonnal átveszik a víz hőmérsékletét, így nem lesz kellemetlen a benne való ücsörgés. Szemben a hagyományos kádakkal, nem kell jóval melegebb vizet engedni ahhoz, hogy legalább langyos fürdővizet kapjunk.

Forma tekintetében is igazán sokféle variáció kapható, egészen a hagyományos formától a sarokkádig és a hidromasszázs kádakig. Sőt, akár testformatípus is elérhető. 

Ha igazán nagy teherbírású darabot keresel, akkor a lemezkádak a legjobbak, amik zománcbevonatot kapnak. A vegyszereknek is ellenállnak, így nem lesznek karcosak, sokáig csillogóak maradnak, és átlagban 20-25 éven keresztül biztosan megbízható társad lesz egy ilyen darab. Ebben az esetben figyelni kell arra, hogy melegebb vizet engedj bele, mert különben hideg vízben fogsz fürödni. Itt is igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve, éppen ezért érdemes inkább a jobb minőségű, drágább kádat választani.

Igazi luxus ez a fajta kád, így a legjobb, ha ilyet választasz magadnak, ha kényeztetésre vágysz.

 

 

Öntöttvas és műmárvány kád

Ha nem szeretnéd beépíteni a kádat, akkor nagyon jó szolgálatot tehet egy körüljárható öntöttvas kád. Az ehhez tartozó kádlábak rendkívül strapabíróak, akár 250-300 kilogrammot is elbírhatnak. Ez azért is fontos, mert egy öntöttvas kád akár 130 kilogrammot is elérhet. Az is lényeges, hogy olyan térben helyezzük el, ahol maximálisan érvényesül a szépsége és körüljárható. Igazi luxus életérzést biztosít, így ez a legjobb, ha irigyled a sztárok életstílusát. 

Lehet, hogy értetlenül állsz a műmárvány kád fogalma előtt, pedig egyáltalán nem olyan elképzelhetetlen, mint amennyire annak tűnik. Ha arra a gránitra gondolsz, amit a mosdóknál és a mosogatóknál ismerünk, akkor képzeld el ezt fürdőkád formában. Anyagvastagság tekintetében 2-2,5 centiméterrel kell, hogy számolj, így szükségtelen a kád egyéb megerősítése. Ha véletlenül karcolások keletkeznek rajta, akkor azokat igen könnyű kijavítani, sőt a felületén még kevésbé tapadnak meg a különböző szennyeződések. Ebből kifolyólag pedig sokáig csillogó és fényes marad.

Szeretnél venni egy igazán jó kádat a fürdődbe? Valószínűleg a segítségünkkel könnyebb lesz a választás, de ha igazán sokszínű választékra vágysz, akkor nézz körül a Gemini Duo kínálatában, és találd meg a tökéletes kádat! Kell ennél több ahhoz, hogy megtaláld az igazit?

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget