Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Új gyártóüzemmel bővül a Béres Gyógyszergyár

2020.10.15 14:44. - Kovács Janka

Már részint elkészült az új épületük, ami gyártóüzemként fog működni a cég területén. A közel hétmilliárdos beruházás során nemcsak gyártóüzem épül, hanem bővül a raktárjuk, valamint termelő- és laboratóriumi eszközöket is vásárolnak. Az épület alapkövét Varga Mihály pénzügyminiszter, dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke tette le.


69 új munkavállalót fog foglalkoztatni a Béres Gyógyszergyár jövő júniustól, amikor várhatóan befejeződik a 6,7 milliárd forintos fejlesztésük, amelyhez 3,04 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaptak a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében. A fejlesztéshez a gyártógépek, minőségellenőrzési laboratóriumi és kutatás-fejlesztési eszközök vásárlása is kapcsolódik, intenzív és hatékonyságnövelő technológia fejlesztéssel együtt. A beruházással a kapacitásaik a bemérés, kompaktálás, homogenizálás folyamatokban 100 %-kal nőnek, míg a tablettázás, filmbevonás és csomagolás technológiák teljesítmény-növekedése 20 és 40% közötti lesz. Mindezeken túl a Béres csepp gyártósora is megújul a legkorszerűbb robottechnológiás gyártósor telepítésével.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az alapkőletételkor a cég és Szolnok város sokéves, jól működő együttműködésén túl arról is beszélt, hogy a hamarosan megépülő északi elkerülőnek köszönhetően a környék fontos ipari területe lesz a városnak.

Tőle a szót dr. Béres József, a cég elnöke vette át, aki elmondta, már 22 éve vannak jelen Szolnokon és a kezdeti 64-ről mára 380-ra nőtt a foglalkoztatottjaik száma. „A közel üzemi területet érintő fejlesztés összesen 2.050 m2-rel növeli a tisztatéri gyártóterületeinket, ebből 1.542 m2 zöldmezős beruházás keretében, 508 m2 pedig a meglévő ingatlanjaink átalakításával valósul meg. Így a gyógyszergyártásra alkalmas összesen üzemi terület közel 6.500 m2 lesz.” – tette hozzá.

Varga Mihály pénzügyminiszter az alapkő ünnepélyes letétele előtt úgy fogalmazott: „A nemzetgazdaság szempontjából is fontos fejlesztés a Béres Gyógyszergyár beruházása. Örömmel láttam, hogy a Béres már nemcsak Magyarországon rendelkezik jó piaci pozíciókkal, hanem több környező országban is jelen van a termékeivel.” - emelte ki beszédében Varga Mihály pénzügyminiszter. Hangsúlyozta: „Minél több magyar brandre van szükségünk a nemzetközi piacon, ezért az erre törekvő cégek számíthatnak a kormányra.”

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget