Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Új csarnok építése kezdődik a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában

2020.10.16 14:13. - Kovács Janka

Mintegy 800 millió forintból épülő új, háromállású felületelőkészítő- és fényező csarnok kivitelezése kezdődik a napokban a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában, miután sikeres közbeszerzési eljárást követően a társaság szerződést kötött pénteken a nyertes Bolax Kft.-vel.


 
    Kerékgyártó József, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója a szerződés aláírása előtti helyszíni sajtótájékoztatón elmondta: 1200 négyzetméteres új csarnok épül a meglévő helyére, a tervek szerint 2022 elejére elkészülő beruházás tíz-tizenöt új munkahelyet teremt, és a már ott dolgozó mintegy 1200 embernek is stabilitást jelent.
 
     Hozzátette: jelenleg három IC+ kocsit tudnak havonta kibocsátani, a beruházás után már havi négyet fognak. Ezáltal az IC-flotta sokkal gyorsabban tud kicserélődni - mondta, hozzátéve: a jelenlegi járművek negyven-ötven évesek. "Ez jó Szolnoknak, az üzemnek és az utasoknak, akik ezekkel a járművekkel tudnak utazni" - jegyezte meg.
 
     A vezérigazgató szólt arról, hogy folyamatosan zajlik az IC+kocsik gyártása, arra készülnek, hogy idén decemberben már az ötvenedik IC+ készül el.     Zajlik egy 8000 négyzetméteres, villamosmozdony-javító csarnok modernizációja is. Ennek a mintegy egymilliárd forintos, jövő márciusban elkészülő fejlesztésnek köszönhetően a KISS új emeletes motorvonatok karbantartását is el tudják itt végezni - tájékoztatott.
 
    Kerékgyártó József elmondta: összesen mintegy 2 milliárdos fejlesztés zajlik Szolnokon a kormány támogatásával a MÁV-START költségvetéséből.     Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a MÁV és a város közötti együttműködés töretlen. Hozzátette: 2015-ben a Modern Városok Program legjelentősebb pontja az IC-kocsik gyártásának beindítása volt Szolnokon.
 
    A sajtótájékoztató után Kerékgyártó József, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója és Bozsó Róbert, a közbeszerzési eljárás során nyertes Bolax Kft. ügyvezetője aláírta a szerződést.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget