Ma 2020. 10. 30, péntek, Alfonz napja van.

Befejeződött a Szolnoki Művésztelep felújításának első üteme

2020.10.17 13:45. - Kovács Janka

A Modern Városok Programhoz kapcsolódóan újul meg a Szolnoki Művésztelep és környéke, amelynek befejeződött az első üteme. Pogány Gábor Benő, a Szolnoki Művészeti Egyesület elnöke szerint ez akkora újdonság a telep életében, mint a megalakulása.


Minden épület, még a művészek által évtizedekkel korábban épített bástya is megújult a Művésztelepen, sőt még két új épület is helyet kapott: egy szobrászati és egy grafikai terem. Az újdonságok sora még itt nem fog megállni, hiszen ez és a Vár projekt elkészültekor lehet majd kijelenteni, hogy elkészült a hosszú éveken át tartó megújulás. 

 
Pogány Gábor Benő, a Szolnoki Művészeti Egyesület elnöke akkora volumenűnek nevezte az itt zajlott és zajló fejlesztéseket, mint amikor a közel 120 évvel ezelőtt létrejött a telep. 
 
 
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a megnyitóbeszédében elmondta, magas minőségű munkát végeztek mind az építőiparban, mint pedig a tervezésben dolgozók. Mint elmondta, ennek a projektnek köszönhető az is, hogy megújult a Vártemplom, és hogy sikerült feltárni Szolnok múltjának eddig isemretlen szeletét, amelyet majd a látogatók is megtekinthetnek majd és amikor elkészül a projekt minden eleme, akkor egy négykilométeres turisztikai tematikus hosszú sétány alakul majd ki.
 
Verebes György, a Szolnoki Művészetelep vezetője zárta a beszédek sorát azzal a visszaemlékezésével, hogy mennyire felborult a művészek élete, amíg ki kellett költözniük, és hogy milyen jó érzéssel, mekkora lendülettel vetethették bele magukat ismét a megszokott környezetükben a munkába. Végül a nap több kiállítása közül az elsőt megnyitotta.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget