Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

50. évfordulóját ünnepli a TRV Zrt. megannyi programmal

2020.10.19 16:29. - Kovács Janka

50 év - öt állomás néven indított születésnapi programsorozatot a TRV Zrt., amellyel a szervezet az évfordulóját ünnepli a film- és animáció készítő pályázatával, a vádnorkiállításukkal, és a környezetvédelemhez kapcsolódó akcióikkal.

Hirdetés

1971. január elsején alapították meg a TRV Zrt. jogelődét, és ma hat megyében, 254 településen szolgáltat ivóvizet csaknem 700 ezer lakosnak, emellett halastavat üzemeltet és még egy strandot is. 2021 januárjában fogja ünnepelni fennállásának 50. évfordulóját, annek kapcsán elindította születésnapi programsorozatát, amelyenk fő témája a környezetvédelem és a fiatalok ilyen célú nevelése, kezdte a sajtótájékoztatón Bakondi Patrik, a társaság vezérigazgatója.

A víz, mint kincs támában film- és animáció pályázatot hirdetnek a felső tagozatos éa középiskolás diákok részére. Ennek célja a szemléletformálás, hogy az emberek a vízre ne mint kiapadhatatlan erőforrásra, hanem mint értékre, kincsre tekintsenek. Maximum 3 perces alkotásokat várnak a pályázóktól, amely körbejárja ez a témakört. A kisfilmeket szakmai zsűri fogja értékelni: Demeter István, a Tisza Mozi igazgatója, Hankó Gergely, a PET Kupa alapítója és Szászi Gyárfás, a szolnoki Vízügyi tagintézmény szakoktatója. Az első helyezett egy 50 ezer, a második egy 20 ezer, míg a harmadik egy 10 ezer forintos vásárlási utalvánnyal lesz gazdagabb, a közönségdíjas munkát pedig 20 ezer forintos utalvánnyal díjazzák. Az alkotásokat a filmpalyazat@trvzrt.hu címre lehet beküldeni, és a Kincsünk, a víz nevű Facebook oldalon pedig a beküldötteket lehet megtekinteni.

 

A TRV Zrt. folytatja a márciusban megkezdett jelentős mértékű fásítási programját, amelyet a 10 millió fa Szolnok szervezettel karöltve indítottak el Tiszafüreden, Karcagon és a Jászságban.

Az elmúlt 50 év vízügyi használati tárgyaiból készítettek kiállítást a jelenlegi kollégáiknak. Ezt a járványügyi helyzettől függőenn később a vízügyi területen tanuló diákok számára is szeretnék megmutatni.

Egy évvel ezelőtt kerültek ki a pályamunkák közül a kabbalájuk, Csobbancs. Róla a gyerekek mesét írtak, amit Nagy Katalin Matild grafikusművész pedig homokszórással illusztrált. A közös munkájukból született négyperces videót a gyerekeknek fogják lejátszani a rendszeres vízvédelmi előadásukon.

Végül, de nem utolsó sorban Zöld percek néven kezdetben az Aktívon, majd később több rádióban is hallható a köznyezetvédelmi, szemléletformáló hírmorzsáik.

Fotók: TRV Zrt.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget