Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Hasznos tippek SUV gumiabroncs választásához

2020.10.19 10:16. - Kovács Janka

A SUV gumik megfontolt kiválasztása komoly szerepet játszhat abban, hogy ténylegesen ki tudjuk aknázni a városi terepjáróban rejlő mérhetetlen potenciált. A cikkben ezért is szedtük össze a gumiválasztás legfontosabb szempontjait.
 
Szó lesz a SUV gumikat érintő legfontosabb kérdésről, a lehetséges felhasználási módokról, valamint a négyévszakos gumiabroncsok választásának a lehetőségéről is. (Hirdetés)

Hirdetés

A legfontosabb kérdés, hogy jellemzően mire használjuk a gépjárművet?

A SUV-k, vagy más néven a városi terepjárók kapcsán esedékes gumiválasztás egyik legfontosabb tényezője, hogy az autót legtöbbször mire használjuk. Sokan ugyanis ezeknél az alapvetően nagyobb autóknál is megmaradnak a városi közlekedés mellett.

Mások azért választanak SUV-t, mert időről időre rosszabb minőségű földutakon, illetve mezőgazdasági utakon is vezet az útjuk. Ezenfelül pedig a SUV-kat lehet terepjáróként is használni, példának okáért egy erdészetben, mezőgazdaságban vagy pedig a vadászattal kapcsolatos elfoglaltságaink miatt.

A gumiabroncsok tulajdonságainak egyértelműen igazodnia kell a felhasználáshoz annak érdekében, hogy a kényelmes és biztonságos autózás feltételei adottak legyenek.

Alapvetően ezek a SUV gumiabroncsok jöhetnek szóba a használat jellegének függvényében

Hogyha a városi terepjáróval gyakran fordulunk meg földutakon, illetve extrém körülmények között is haladnunk kell, akkor célszerű az erőteljesen bordázott, leginkább terepviszonyokhoz kitalált gumiabroncsokat választani.

Más a helyzet akkor, ha fele-fele arányban használjuk az autót közúton, illetve terepen. Ilyenkor a mérsékelten bordázott gumik választása lehet a nyerő. Ha pedig jellemzően autópályán, illetve városi körülmények között autózunk, akkor nem is lesz indokolt a bordázott gumik választása.

A normál személyautó abroncsokhoz hasonló SUV gumik ugyanis az aszfaltozott úton sem lesznek hangosak, emellett pedig a fogyasztást sem fogják indokolatlanul megnövelni.

 

Akár a négyévszakos SUV gumik beszerzése is bizonyulhat optimális döntésnek

A gyártók folyamatos innovációinak köszönhetően ma már a négyévszakos gumiabroncsok között is jócskán akadnak olyan minőségi változatok, amelyeket a SUV-kra is bátran alkalmazhatunk. Annál is inkább, mivel ezzel a megoldással több legyet is üthetünk egy csapásra.

A négyévszakos SUV gumikkal ugyanis megspórolhatjuk magunknak a tavasszal, illetve ősz végén esedékes téli-nyári gumi cseréjével járó ügyintézést. Ezenfelül pedig a pénzünkért cserébe megbízhatóságot, kellően stabil kormányozhatóságot, és nem utolsósorban a biztonságos autózás lehetőségét kapjuk.

Mégpedig nemcsak száraz, napsütéses időben, hanem adott esetben szélsőséges, sokszor csapadékosabb időben is, továbbá nem csak az aszfalton, hanem a terepen közlekedve is.

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget