Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Újjáépül a szandaszőlősi Eszterlánc Óvoda, amihez jelentős támogatást kap a város

2020.10.28 16:05. - Kovács Janka

1,6 milliárd forintos óvodafejlesztési támogatást kap Szolnok városa, amelyből a kertvárosi és a szandaszőlősi Eszterlánc Óvoda teljesen újjá tud épülni, a Kolozsvári úton lévőt pedig felújíthatják.


Október 29-én, csütörtökön kell majd megszavaznia a városi közgyűlésnek annak az 1,6 milliárd forintos támogatásnak az elfogadását, aminek pályázati lehetőségen keresztül újabb forráshoz jut Szolnok. Ahogy azt dr. Kállai Mária országgyűlési képoviselőasszony elmondta, a város a polgármester úr vezetésével elkötelezett amellett, hogy a felnövekvő nemzedéknek a lehető legjobb intézményi rendszert biztosítja, bármilyen fenntartású is. 

- Nemrégiben jelentettük be három óvoda fejlesztésének lehetőségét, majd a Szapáry, illetve a Hold utcai óvodáknak az újjápülésének is együtt örülhettünk és amikor a Kolozsvári útinak gyors segítség kellett, egyből megkapta - foglamazott, majd hozzá tette, hogy a polgármester úr és a város közgyűlése folyamatosan figyelemmel kíséri, hogyan lehet a családoknak is ezen a terüelten a legjobbat nyújtani. Végül kiemelte, hogy a kormány családbarát intézkedései is megannyi pontján segít a családok mindennapjaiban.
 
 
Szalay Ferenc polgármester a felújítás részleteit ismertette: eredetileg csak felújítani szerették volna az óvodát, de sajnos olyan állapotban van az épület, hogy erre nincs lehetőség, így újat kell építeni. Mint elmondta, az új óvoda a mostani telkének a másik oldalán fog megépülni, így a gyerekeket nem kell máshova elvinni és ugyanazt az ellátást kapják, és az új elkészültekor majd csak át kell sétálniuk. 
- Nagy köszönet Magyarország kormányának, hogy a kertvárosi és ez a szandaszőlősi óvoda újjá épülhet, és hogy a Kolozsvári úton lévőt pedig felújíthatjuk. Ezen belül is köszönet Oláh Gábor helyettes államtitkárúrnak, hogy villámgyorsan átlátták a problémát és megkaptuk ezt a forrást. Holnap ennek a pénznek a fogadását kell megszavaznia a szolnoki közgyűlésnek, hogy újjá tudjuk építeni - mondta, majd felsorolta az eddigi felújításokat, mint például a Szapáry úti óvoda, a Széchenyi városrész orvosi rendelője. Az új óvoda 704 millió forintból fog elkészülni és a tervek szerint a jövő év végére, vagy 2022. elejére vehető birtokba a gyerekek által.
 
 
 
Szekeres Éva önkormnyzati képvselőasszony elmondta, képviselőként üdvözöl minden olyan beruházást, fejlesztést, ami Szandaszőlősre jön, azt csak üdvözölni tudja és szerinte ez kiemelten fontos, hogy a fiatalokat itt tudják tartani. Szanyi István önkormányzati képviselő szandaszőlősi lakosként is megköszönte ezt a fejlesztést, és nagyon örül, hogy választási ígérete is megvalósulhat. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget