Ma 2020. 11. 25, szerda, Katalin napja van.

Csodálatos ruhaköltemények, 25 év munkája: kiállítással ünnepel a Jelmez Art Manufaktúra

2020.10.29 13:25. - Kovács Janka

A Debreczeni Ildikó vezette Jelmez Art Kft. 25 éves lett. Ebből az alkalomból két héten át tartó jelmezkiállítás látható az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban és több kapcsolódó, születésnapi programot szervez a világhírű szolnoki jelmezkészítő cég.

Hirdetés

1995-ben csupán néhány fővel indította útjára vállalkozását a szolnoki Debreczeni Ildikó, aki akkoriban a Szigligeti Színháznak dolgozott. Mára pedig már Európa és az USA legnevesebb operái és színházai rendelik meg tőlük a ruhákat. Ebből az alkalomból nyitott kiállítást az Aba-Novák Kulturális Központban, ahol az elmúlt több mint két évtizedben készült több ezer ruhából mutat be gyönyörű darabokat. 

 
A kiállítást Gombos Judit, a Szigligeti Színház színésznője nyitotta meg. Beszédében elmondta, Ildikóval egy időben kezdték a pályafutásukat és már az első ruhapróba alkalmával barátság alakult ki köztük, ami azóta is tart. 
 
 
Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselőasszony is megszólalt, aki Ildikó és csapata kitartását, kreativitását, valamint sikerét és versenykéességét is kiemelte. Mint elmondta, a város büszke lehet teljesítményükre, és példaértékű, hogy egy kisvállalkozás világhírűvé tudja kinőni magát.
- Ildikóék a kulturális élet komoly szereplőjévé váltak nemcsak a jelmezkészítés területén, hanem a 2015 óta megrendezésre kerülő Tisza-tavi Fesztivál megrendezésével is, ahol évről-évre egyre különlegesebb és mindig színvonalas programokkal várják az érdeklődőket. 
 
 
A Jelmez-Art Kft. kereken negyed évszázada látja el Európa legnevesebb színházait és operaházait varázslatos, kézzel varrott jelmezekkel és fejdíszekkel. Így tehát a vállalkozás bevételeinek 75%-a export tevékenységből származik. Az összesen 60 főből álló sikeres csapat 14 különböző országba készít ragyogóan részletgazdag színpadi öltözékeket.
 
Sikerük titka, hogy hisznek önmagukban és a hivatásukban rejlő páratlan potenciálban.
 
Mert a 21. században igenis létjogosultsága van a szívvel-lélekkel végzett fizikai munkának! Annál is inkább, mert nem minden értékes teljesítményhez vagy sikeres eredményhez kell diploma. 
 
A jelmez- és ruhakészítés ráadásul mindennapi kihívás is, aminek értéke felbecsülhetetlen. Varrónők nélkül ugyanis nem lennének ruháink és nem lennének színpadi jelmezek és fejdíszek sem. 
 
Mindent egybevetve, a hazai szabás-varrás és jelmezkészítés a pályakezdők és a pályamódosítók számára is ragyogó lehetőségeket tartogat, amennyiben a határtalan kreativitásukkal szeretnének egy stabil, biztos jövedelemforrást jelentő, gyümölcsöző lehetőségekkel teli szakmában elhelyezkedni.
 
 
Képgalériánkat Facebook oldalunkön megtekinheti:
 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.11.18. (45. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget