Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Halottak Napja: Bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokkal hívják fel a figyelmet a rendőrök

2020.10.30 11:52. - Kovács Janka

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít a megemlékezés nyugalmának és a közúti forgalom zavartalanságának biztosítására.


A temetők környékén egyaránt fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők, mely elsősorban a közúti forgalom segítésére irányul, de a rendőrök a közlekedési szabályok megsértői ellen is fellépnek. A segítő, vigyázó jelenlétet csakúgy, mint az elmúlt években idén is a polgárőrökkel együttműködve biztosítják kollégáink. Az ünnep méltóságának megőrzése érdekében kérjük a közlekedőket, hogy a kegyeleti hétvége során is legyenek körültekintők, tartsák be a közúti előírásokat.
 
 
Miközben a lakosság a temetőkben szeretteikre, ismerőseikre emlékezik, veszélybe kerülhetnek felügyelet nélkül hagyott értékeik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor közvetlenül a temetők környékén gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, kerékpárlopás, zseblopás, táskalopás, a sírokról virág, koszorú eltulajdonítása, valamint a lakástulajdonos távollétét kihasználó betörés, besurranás.
 
A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztálynak munkatársai a napokban a rendőrkapitányság illetékességi területén a településeken lévő temetőkben bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó szórólapokkal hívják fel az állampolgárok figyelmét, hogy mire vigyázzanak a temetőkbe való látogatásukkor.
 
Az áldozattá válás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre, és fogadják meg prevenciós kiadványunkban lévő tanácsainkat!
 
- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget