Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Pihenő-frissítő pont épül a Hallépcső mellett, 2022-ben kezdődhet a raftingpálya kivitelezése

2020.10.30 12:05. - Kovács Janka

A Tisza-tó idei turisztikai szezonjában rekordok dőltek meg: rengetegen látogattak el a megújult abádszalóki strandra, idén bringáztak a legtöbben a Tisza-tó gátján és a jövőben két fejlesztés is várható a Hallépcsőnél.

Hirdetés

Kerékpáros rekord
2008 óta méreik Kiskörén, az üzemi hídon átkelő kerékpárosok számát, ami a Tisza-tó gátkoronájának leaszfaltozása és a nyári szezonban kerékpárútnak nyilvánítása óta folyamatosan nő, írta az I love Tisza-tó magazin, a Tisza-tó turisztikai hírportálja. Eddig a rekordév 2018-ban volt, amikor 57 ezer bringás tekert át a hídon. 2019-ben ennél kevesebbet regisztráltak, de 2020-ban, a Tiszafüred és a Poroszló közötti híd átadása után ugrásszerűen megnőt a számuk, így új rekord született idén: több mint 70 ezer kerékpáros tekert át – számolt be az idei adatokról Fejes Lőrinc szakaszmérnök.
 
 

Újdonság a Hallépcsőnél

Aki idén már járt a Hallépcsőnél, az láthatta, hogy megkezdődött egy épület felhúzása is. Várhatóan a jövő évi szezonra fog elkészülni itt az egy emeletes pihenő-frissítő pont, ahol öltöző, mosdó és büfé is helyet kap. Ám nemcsak ez az egyetlen, ami megújul a Hallépcső környékén: jelenleg zajlanak a kiskörei üzemi híd felújítási munkáltatai, ami miatt időszakosan le van zárva. A projekt része az is, hogy a Hallépcső környékén lévő hepehupás, kátyús utat is rendbe teszik. A legfrissebb hírről is beszámolt: október 27-én megnyitották a gátsorompókat, és várhatóan november 2-án megkezdődik a tó téli vízszintjének beállítása.

Raftingpálya Kiskörén

A Hallépcső mellett épülő raftingpályákról is beszámolt a szakaszmérnök. Mint elmondta, 2022-ben indul a kivitelezés, amelynek építési költségét a kormány is támogatja, míg a kezelését a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Két pályát terveznek: az egyik a turisták, míg a másik a sportolók számára lesz fenntartva. A pályákat úgy készítik el, hogy az evezősöket a csónakukkal együtt húzza vissza egy gép a kiindulópontra. A pálya mellett klubépület is épül szociális helyiségekkel és öltözőkkel.

Folytatódik a fejlesztés Abádszalókon

Az I love Tisza-tó magazin úgy folytatja, Balogh Gyula, Abádszalók város polgármestere jelentette be, hogy az idén megnyitott új strandon további fejlesztések lesznek. Az igényekhez igazodva újabb vizesblokkokat lehet majd találni a strandon, a régieket fogják felújítani a támogatásból. Mindemellett baba-mama szoba létesül, a homokfocipályánál labdafogó hálót helyeznek ki és lelátó is épül, valamint új öltözőkkabinok és a strandolókat az  új biztonsági toronyból fogják figyelni a vízimentők. Padokat és kerékpártárolókat is kihelyeznek.

Az önkormányzat által üzemeltetett Füzes Kemping a Kisfaludy programban két épületre is nyert felújítási összeget, a településen pedig 90 magánszálláshely.

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget