Ma 2020. 11. 25, szerda, Katalin napja van.

Rendkívüli jogrend lépett életbe hazánkban és kijárási korlátozás lesz

2020.11.03 19:41. - Kovács Janka

Orbán Viktor kedd este Facebook oldalán jelentette be, hogy ismét rendkívüli jogrend lép életbe. Ennek értelmében többek közt éjfél és reggel 5 között kijárási korlátozás lép életbe, a színházakban és a mozikban csak minden harmadik helyen ülhetnek a nézők. 


 
Ahogy azt délelőtt az Operatív Törzs tájékoztatóján elhangzott, Orbán Viktor ma este rendkívüli bejelentést tett. Beszédében kiemelte, hogy az idősek és a krónikus betegségektől szenvedők védelme most igen fontos, és most itt az idő, hogy újabb lépéseket tegyen a kormány, amelyekkel megvédhetők lesznek a kórházak működése és az idősek védelme.
 

A kormányülés megbeszélés után bejelentette az alábbi szabályok bevezetését.
 
 
A rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden 3. széken lehet ülni, és a maszk használata kivétel nélkül kötelező.
MInt elmondta, a kormány úgy döntött, a szórakozóhelyeket bezárják, és éjfél és reggel 5 között kijárási korlátozást léptetnek életbe, ez pedig azt jelenti, hogy éjfélig mindenkinek haza kell térnie.
A kormány továbbá elrendelte, csúcsidőben sűrűben járjanak a tömegközlekedési járatok, és a tavaszihoz hasonlóan a parkolást msot is ingyenessé teszik.
Mindemellett emelik az orvosok bérét. Mint elmondta, az egészségügyi dolgozók számára minden védőeszköz rendekezésükre áll, és hogy lélegeztetőgépek számára világelsők, míg kórházi ágyak számában a kontinensünkön a harmadik helyen állunk. Azzal zárta szavait, hogy a végső megoldás a vakcina lesz, amelyről már tárgyalások folynak az Európai Unióval, Oroszországgal, Kínával és Izraellel is.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.11.18. (45. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget