Ma 2020. 11. 25, szerda, Katalin napja van.

Fogadási stratégiák a minél hatékonyabb fogadásért

2020.11.14 09:48. - Kovács Janka

Van néhány olyan alapszabály és tanács, amit mindenképpen meg kell fogadnunk, ha hosszútávon sikeres sportfogadók akarunk lenni. Ezek jönnek most! (Hirdetés)


Az online sportfogadás felértékelődése

Az elmúlt időszak eseményei, a koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt rengeteg sportfogadó fordult az online sportfogadás felé. Az online fogadásnak van jó pár előnye, de természetesen nem lehet amellett szó nélkül elmenni, hogy tapasztalatlanul, beleugorva a közepébe, komoly kockázatokat vállalunk. Kevés olyan szerencsejáték van, ami hosszútávú profitot ígérhet. Ettől különleges a sportfogadás, hiszen ha nagyon odafigyelünk és jó stratégiát alkalmazunk, akkor hosszútávú profitot szerezhetünk belőle. A fix bevétel pedig nehezebb időkben sokat számíthat. A következőkben bemutatunk néhány olyan stratégiát, amelyek segíthetnek abban, hogy stabilan nyerni tudjunk fogadással.

 

Néhány az alapvető stratégiák közül

A legfontosabb talán az, hogy ne hagyjuk, hogy a nagy kínálat elvigyen minket rossz irányba. Az online sportfogadó irodák komoly kínálatot biztosítanak a sporteseményekből és sok kezdő fogadó hajlandó pillanatok alatt több szelvényt is összeállítani, akár komolyabban utánajárva az egyes meccseknek. Tartsuk meg a fókuszt és koncentráljunk 1, maximum 2 sportágra és azon belül is 1-2 ligára és csapatra. Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy hosszabb távon komoly tudásra tegyünk szert, amely tudás aztán előnyt adhat nekünk a későbbi fogadásoknál. Új sportot és új csapatot általában csak egy szezon lezárása után érdemes változtatni. Ennek a stratégiának az egyetlen hátránya az, hogy kevésbé lesz izgalmas maga a sportfogadás, inkább munkajelleget fog ölteni a csapat összes meccsének végignézése, elemzése, statisztikák böngészése.

Sokszor-sokan leírták már a második fontos stratégiát, azaz azt, hogy fogadnunk kell a többség ellen. Ennek egyszerű logikai magyarázata van, a bukmékerek mindig azt próbálják szorzóikban reflektálni, amit a többség vár a mérkőzéstől. Mert hát a fogadóirodának nem a mérkőzés eredményét kell eltalálnia, hanem azt a vonalat meghúznia, ami 50-50%-os esélyt kínál. És ha egy mindig nagy esélyesnek számító csapat lép pályára (gondoljunk csak labdarúgásban a Barcelonára vagy kosárlabdában a Los Angeles Lakersre), akkor az esélytelenebb csapatra fogadva komoly előnyt tehetünk szert. Főleg, ha van egy-két olyan információnk, ami még utalhat is arra, hogy itt meglepetés jöhet. Hiszen gondoljunk bele - rengeteg fogadó csak a név és a tabellán elfoglalt helyezés alapján teszi meg fogadásait.

Mindenképpen figyeljünk oda a költségvetésünkre! Nem csak sportfogadásoknál igaz ez egyébként, de ha fogadunk, akkor arra figyeljünk oda, az összes keretünk maximum 1-2%-át tegyük meg egy-egy szelvényen, mérkőzésen. A kezdő fogadók beleesnek abba a hibába nagyon gyakran, hogy 5000 forintos keretösszegük felét feldobják egy meccsre. Ez ugyanis az egyetlen esélyünk arra, hogy képesek legyünk profitot szerezni, még akkor is, ha esetleg egy hosszabb veszteségszériába kerülünk. Ennek talán az egyik nehézsége az, hogy ha tényleg nagyon kevés a keretünk, amit fogadásra szánhatunk. Hiszen van minimum tét is, de ettől függetlenül a megfelelő bankmenedzsment létfontosságú eleme a hosszútávú sikernek. Plusz mindig hasonlítsuk össze a különböző bukmékerek szorzóit, hogy a lehető legjobb esélyeket tudjuk megcsípni. Ezen lehetőségekről további részletek a linken.

 

További jótanácsok

Fogadjuk azt is el, hogy vannak nálunk jobb fogadók. Ez pedig azt is jelentheti, hogy érdemes körülnézni, hogy mások milyen stratégiákat használnak. Vagy akár használhatunk ingyenes és fizetős szoftvereket statisztikák elemzésére is. Hiszen ezeknél a szoftvereknél olyan komoly adatbázis van a háttérben, amelyet mi sosem leszünk képesek magunktól végigkutatni. De ha nem is akarunk ilyesmivel foglalkozni, akkor is érdemes egy-két tapasztalt fogadó módszereit elolvasni, átnézni és akár még a tippjeiket is követni. De már az is segíthet a nyereményhez vezető úton, ha képesek vagyunk elkapni egy-egy olyan statisztikát, ami utalhat valamelyik fél sikerére. És nem csak csapatszintű statisztikákra érdemes gondolni, hanem játékosok teljesítményére, a velünk szembeni elvárásokra. Szerencsére sokszor a fogadóirodák is kínálnak ilyen adatokat, ezekről mindig vannak vélemények is, például a William Hill vélemények nagyon pozitívak az elérhető információkat illetően.

Újabb megfontolandó tanács az, hogy figyeljünk oda a sportágak speciális tulajdonságaira. Tehát ha nem csak labdarúgásban gondolkodunk, akkor érdemes például odafigyelni az időjárásra is. Magyarországon is elég népszerű már például az:

- amerikai foci, az NFL

- a baseball

- a rögbi

 

is kezd egy kicsit lábat vetni, ezek pedig specifikusan olyan sportok, amelyekre az időjárás is hatással lehet. Gondoljunk bele, az amerikai focinál a passzok sikerességi aránya 4-5%-kal csökken egy novemberi meccsen a korábbi hónapokhoz képest. Azt viszont azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az időjárás tipikusan az az adat, amit még a bukmékerek is beletesznek a szorzókba.

<img alt="" data-cke-saved-src="/ckfinder/userfiles/images/foci2(1).jpg" src="/ckfinder/userfiles/images/foci2(1).jpg" "="" title="Forrás: unsplash.com">

Végül pedig érdemes megemlíteni a különféle fogadási rendszereket, amelyeknek használatához azonban nagyon felkészültnek kell lennünk. A legismertebb talán ezek közül a Martingale-rendszer, amelyet könnyen le lehet írni. Nem kell mást tennünk, mint mindig megduplázni a tétünket egy veszteség után. Ha tehát 200 forinttal fogadtunk és veszítettünk, akkor a következő szelvényt már 400 forinttal kell megtennünk. Természetesen fontos, hogy a szorzók hasonlóak legyenek ezekben a fogadásokban, mert csak így garantáltható matematikailag, hogy egyszer profitunk lesz. A kérdés itt igazából a mikor. Hiszen a Martingale nagy hátránya, hogy előbb fogyhat elő a pénzünk, minthogy elérjünk arra a szintre, ahol profitot szerzünk. A fogadások pénzügyi vonatkozásairól bővebb információk érhetőek el itt.

Összességében tehát elmondható, hogy az online sportfogadás esetén rengeteg olyan stratégia, jótanács lehet, amelyeket érdemes figyelembe vennünk. Ezek nem csak azt biztosíthatják, hogy esetleg profitot érjünk el, de kisebb veszteséget és kevesebb csalódást is tudnak garantálni. Ettől függetlenül tuti tanács és tipp nincs, ezt sose felejtsük el. És ész nélkül ne kezdjünk el alkalmazni stratégiákat, mindig legyünk alaposak, járjuk jól körbe az adott témákat. És ugyanez vonatkozik a fogadási eseményekre is, mindig alaposan elemezzük ki azt, amire fogadni szándékozunk. Tetszett ez az írás? Ha igen, akkor keresd fel a szerző, Aladár Kollár profilját, illetve további cikkeit itt.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.11.18. (45. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget