Ma 2020. 11. 25, szerda, Katalin napja van.

Töltsön több időt a természetben a megfelelő játszósátor vagy hálózsák segítségével!

2020.11.16 15:54. - Kovács Janka

Vannak olyan eszközök, amelyek elengedhetetlenek a nyári mókázáshoz. Amennyiben a gyermeke szeret időt tölteni a természetben, vagy szeretné közelebbivé tenni számára a kültéri játékokat, akkor itt az ideje, hogy beszerezzen egy hálózsákot a sátorban való alvás kényelmesebbé és biztonságossá tétele érdekében. (Hirdetés)


Fiúk-lányok egyaránt imádni fogják az izgalmakkal teli éjszakát, még akkor is, ha csak néhány rövid óráról lesz szó. Amennyiben napközben is szeretne jó szórakozást biztosítani számukra, akkor egy játszósátor kiváló megoldás lehet, hiszen egy saját bunker mindig leköti a gyerekeket és órákra lefoglalja őket. 

 

Ideális játszósátor kiválasztása

 

Játszósátrak tekintetében nincsen akkora megkötés, mint a hálózsákok esetében, hiszen leginkább tavasszal vagy nyáron használják a gyerekek, és az a lényeg, hogy valamennyi privát szférát biztosítsanak számukra. Ennek köszönhetően szem előtt maradnak, de mégsem láthatóak, amely ideális megoldás a szülő és a gyerek számára egyaránt. 

 

Számos típus közül válogathat, vannak a hagyományos sátor alakú “játszóterek”, de megtalálhatja a hercegnő kastély, a királyi vár vagy az indián tipi alakú játszósátrat egyaránt. Műanyag játszóházikókat is választhat, amennyiben valami időtállóbb és stabilabb szerkezetre vágyik, a gyerekek biztosan imádni fogják a kis birodalmukat. Mindezt játszi könnyedséggel beszerezheti a BestMarkt weboldalán.

Milyen hálózsákot válasszon?

 

Hálózsákok tekintetében elsődleges fontosságú a cél meghatározása, mivel ennek függvényében lehetséges a legideálisabb kiválasztása. Amennyiben rövidebb gyalogos túrákra szánja, akkor mindenképpen könnyűnek kell lennie. Mindemellett az időjáráshoz és évszakhoz illő választás sem másodlagos, hiszen nyárra elegendendő egy könnyed, vékony hálózsák, míg télre a már vastagabbak és jobban hőszigeteltek jelentenek megfelelő megoldást. 

 

Ma már léteznek gyermekhálózsákok, amelyek méret és felépítés szempontjából a kicsiknek pont megfelelők. Azonban mindenképpen figyelnie kell arra, hogy a hálózsák hosszának 15-20 centiméterrel is nagyobbnak kell lennie, mint a gyerek testmagassága. Legtöbb esetben a gyerekhálózsákok módosított szabással rendelkeznek, és pozitívumként mondható el, hogy extra melegítő lábzsákkal is felszereltek. 

 

Mindezen felül is válogathat típus alapján, mivel alak szempontjából is kiválaszthatja a legkomfortosabbat. Létezik az úgynevezett múmia alakú hálózsák, amely kialakítása növeli a szigetelés hatékonyságát, és kifejezetten alacsony hőmérséklet esetében is nyugodtan használható. Addig a takaróhálózsák több helyet és magasabb fokú kényelmet biztosít, azonban legtöbb esetben csak nyáron és enyhébb időjárási viszonyok között alkalmazható hatásosan.

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.11.18. (45. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget