Ma 2020. 11. 25, szerda, Katalin napja van.

Vádat emeltek egy jászfelsőszentgyörgyi fiatalemberrel szemben garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt!

2020.11.18 10:06. - Iroda

Dühöngő férfi kalapáccsal rongálta meg szülei autóját, házát .


A Jászberényi Járási Ügyészség vádat emelt egy jászfelsőszentgyörgyi fiatalemberrel szemben garázdaság vétsége és rongálás vétsége miatt. A férfi fiatal kora ellenére több ízben volt büntetve, jelen cselekményét is felfüggesztett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el, melyet ugyancsak garázdaság vétsége és más erőszakos bűncselekmény miatt rótt ki rá a bíróság.

A vád szerint a férfi 2020. július 9-én dél körül megjelent Jászfelsőszentgyörgyön lakó szüleinél, hogy édesanyjától pénzt kérjen. Pénzt nem kapott, ezért magából kikelve a ház udvarán felvett lapáttal csapkodni kezdett, ráütött a kukára .

Rövid idő múlva egy kalapácsot vett magához, azzal kiment az utcára és a kalapáccsal az ott parkoló és az édesapja tulajdonában lévő gépkocsit kezdte el szétverni. Beütötte az első és a hátsó szélvédőt, megrongálta a motorháztetőt, sárvédőt, lökhárítót, letörte a visszapillantó tükröt. Ezután a szülei tulajdonát képező lakóingatlan ajtajának üvegét is összetörte. A vádlott ámokfutása következtében több, mint 300.000 Ft kár keletkezett. Az apa a hatóág előtt kérte fia megbüntetését, előterjesztette magánindítványát. A vádlott magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást váltson ki. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság, amennyiben a vádlott a vád szerinti bűncselekményt az előkészítő ülésen beismeri, a vádlottal szemben 1 év 2 hónap szabadságvesztés büntetést és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki. Egyben kezdeményezte, hogy a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog első fokon eljárni.

Közölte: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei FőügyészségHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.11.18. (45. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget