Ma 2021. 1. 20, szerda, Sebestyén napja van.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ további kulturális tartalmakkal készül közönségének

2020.12.09 13:26. - Iroda

Ugyan az épület zárva tart, az Aba-Novák Agóra csapata változatlan lelkesedéssel és elhivatottsággal készíti kulturális tartalmait. Eddigi tevékenységeik közül többet az online térben folytatnak és új tartalomformákkal is pezsdítik Szolnok és a régió kulturális életét. 

Hirdetés

 

Online gyermekműsorok, koncertek, felnőtteknek szóló ismeretterjesztő és oktató előadások mellett az intézmény nagy hangsúlyt fektet az idősek segítésére és a helyi termékek készítői-vásárlói közösségének fejlesztésére. 

 

Hamarosan útjára indítják a személyre szóló karácsonyi üdvözlet és az Agóra futár szolgáltatást, amellyel házhoz viszik a kultúrát. Közel 80 gyermeknek szerzett óriási meglepetést személyes video köszöntőjével és egy mesével az Agóra Mikulás, a napokban pedig mintegy 60 egyedül élő szolnoki nyugdíjasnak bejglit, helyit termelők készítményeit, Agórás ajándékcsomagot szállítanak ki.

Az Agórák feladatkörébe tartozik a helyi gazdaság élénkítése is. Ennek szellemében az évek óta kiemelt sikerrel futó Helyi Termékek Vására néhány termékét a szervező Aba-Novák Agóra, a Tourinform Szolnok Iroda, és a Coop Szolnok Zrt. együttműködésének köszönhetően ezen túl a szolnoki Kossuth téri „régi 60-as” és a Tiszavidék áruház földszintjén található Coop boltokban is megvásárolhatják.

 

A Helyi Termékek Vásárán idén utoljára most hétvégén, december 13-án tölthetik fel éléskamrájukat a látogatók. Ezúttal csak a Hild téren állítják fel pultjaikat a termelők. Óriás bográcsban fő a töltött káposzta, melyet a korlátozásoknak megfelelően csak elvitelre vásárolhatnak meg.

Bábakadémia címmel a bábozást, a bábművészetet népszerűsítik az intézmény szakemberei szakmai előadásokkal, bábkészítő workshopokkal és bábelőadásokkal. Hagyományainkat, szokásainkat élteti tovább kézműves videoival a Napsugár Gyermekház.

 

Az Aba-Novák Agóra a nyitás óta eltelt 6 évben több tízezer szolnoki, illetve a régióban élő látogatónak nyújtott kulturális élményt. Kimagaslóan sikeres rendezvényei, képzései, klubjai mellett online tevékenysége is meghatározó. Minden közösségi felületen jelen vannak, rendszeresen segítik közösségük tagjait tematikus ajánló leveleikkel, a közeljövőben pedig elindítják tematikus díjfizetéses online előadásaikat és saját podcast csatornájukat.

Bízva a járványhelyzet mielőbbi rendeződésében az intézmény az innovatív megvalósításokon túl már javában készül a jövő évi hagyományos rendezvényeire, fesztiváljaira, városi ünnepségeire is. 

 

Közölte: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.13 (2. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget