Ma 2021. 1. 20, szerda, Sebestyén napja van.

Tiszakavics lesz a Holt-Tisza parton épülő négycsillagos szálloda neve

2020.12.09 17:55. - Kovács Janka

Szolnok város egyik legnagyobb turisztikai fejlesztése indul el 2021-ben: megkezdődik a Tiszakavics névre keresztelt, négycsillagos superior szálloda építése, amelyben 155 szoba, wellness részleg, és konferenciaközpont is helyet kap.

 


Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő jelentette be online sajtótájékoztatón, hogy 2021 nyarán elkezdődik a szálloda építése, amelyhez közel 4 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a város, összesen pedig közel 10 milliárd forint lesz a teljes költségvetése. Mint elmondta, egy ilyen létesítmény megépítése már igen szükséges volt a városnak, hiszen egyre erősödik a konferencia- és a sportturizmus is a városban.
 

- A megyeszékhely önkormányzata, a beruházó a Greenplan Center Kft. és az üzemeltető Riverstone Hotel Kft. közösen fordultunk hazánk kormányához egy szállodafejlesztési projekttel kapcsolatban. A tervekre rábólítottak, és néhány forint híján négy milliárd forint támogatást nyújt a beruházáshoz, mely összességében Szolnok történetében legnagyobb turisztikai célú fejlesztése lesz a maga közel tíz milliárd forintos összegével – mondta el Dr. Kállai Mária. A beruházás költsége 9,8 milliárd forint, míg a támogatás összege 3,9 milliárd forint.
 

A projekt keretében egy 155 szobás, 4 csillagos wellness, sport, és konferencia szálloda – rehabilitációs központ épül a Holt-Tisza partján, így lehetőséget biztosít a vízisportok palettájának bővítésére is. A munkálatok 2021. július elsején kezdődnek, és várhatóan 2023 júniusáig fognak tartani. A komplexum hazánkban egyedülállóan hasznosítani fogja a megújuló energiaforrásokat, mint a geotermikus és napenergiát is, azaz teljes mértékben megfelel a fenntartható fejlődés követelményeinek.
 

- A fejlesztésnek három fontos eleme lesz. Az egyik a hazai szállodai palettán a régiónkban még hiányzó, négycsillagos superior szálloda megépítése. A másik a helyi lakosság számára is igénybe vehető új szabadidős centrum, valamint fürdő, wellness- és fitneszközpont kialakítása. A harmadik elem pedig egy olyan konferenciaközpont megépítése, amely méltó körülmények között teszi lehetőség a hazai és a nemzetközi sportrendezvényekhez kapcsolódó programokat és egyéb konferenciák lebonyolítását – tette hozzá az országgyűlési képviselő.
 

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere kiegészítette, hogy a Tiszaligetben lévő fürdő fejlesztése is hasonlóan nagy volumenű. Mint elmondta, a város turizmusa az elmúlt években igen sokat fejlődött többek közt a Tiszaparti sétány rekonstrukciójával, a Reptár Interaktív Repülőmúzeum létrejöttével, vagy éppen a jelenleg is futó projekt, a Művésztelep felújításával és a VÁR látogatóközpont kialakításával. A legfrissebb felmérés szerint egy átlagos Szolnokra érkező vendég 2,5-2,7 napot tölt el városunkban, de a vendégéjszakák száma is nőtt: míg 2010-ben 57 ezer volt, addigra mára 87 ezer felett van.
 

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese kiemelte, a város további fejlődésének alapkulcsa lesz a szálláshely-kapacitás bővítése, és a vidéki szálláshelyeknek a minőség irányába kell elmozdulniuk. Végezetül elmondta, a kormány nem a megszorításokat, hanem az előrelépést, a fejlődést szorgalmazza a koronavírus-járvány idején is.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.13 (2. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget