Ma 2021. 1. 20, szerda, Sebestyén napja van.

A sóbontó rendszer működtetése medence víztisztítása során

2020.12.11 09:03. - Kovács Janka

A sósvizes fertőtlenítés lehetőséget ad arra, hogy a medence vizét ne vegyszerekkel, hanem egyszerűen konyhasóval tisztítsuk meg a különböző kórokozóktól. Nézzük, mit kell tudni erről a természetes megoldásról! (Fizetett cikk)

Hirdetés

A sóbontó rendszer működéséről 

A sóbontó eljárás nagyon egyszerű, lényege, hogy közönséges konyhasó kerül a medence vizébe, ami miatt az alacsony koncentrációjú sóoldattá válik. A gép ezt az oldatot fogja ionjaira bontani, a keletkezett klór pedig már képes lesz a víz fertőtlenítésére. Mivel valójában nem klór, hanem hipoklórossav keletkezik, így tulajdonképpen vegyszermentes fertőtlenítésről van szó. Ez a sav gyenge sav, az emberi egészségre ártalmatlan, az áramoltatott medence vizét azonban nagyon hatékonyan képes tisztítani.

 

A só adagolása 

A só adagolása a medence méretétől függ, de általános, hogy a szükséges koncentráció 3 kg/m3, ami azt jelenti, hogy egy 10 m3-es medencébe 30 kg tiszta só kell. Kültéri medencék esetében alkalmazható eljárásról van szó, ami biztonságos, és semmilyen számottevő káros hatása nincs. A tengeri só nagyjából 10x töményebb, így össze sem lehet hasonlítani a medence vizét a tenger vizével, nem kell attól tartani, hogy nagy mértékben szárítaná a bőrt, vagy egyéb élettani hatásai lennének.

A sóbontó készülék előnyei a vegyszerezéssel szemben 

A vegyszerezés sok szempontból nem a legjobb módszer a medence vizének fertőtlenítésére, ezért jó, ha tudjuk, hogy a sóbontó készülék alkalmazása is lehetőség. Automatikus működtetése nagyon praktikus, hiszen nem kell külön gondoskodnunk a folyamatos adagolásról. Egyenletes, folyamatos fertőtlenítést tesz lehetővé a sóbontó készülék, ezáltal mindig tiszta, kórokozómentes vízben lehet fürdeni. A vegyszerezett vízzel szemben az enyhén sós víz kevésbé szárítja a bőrünket, ezzel a kellemetlenséggel sem kell többet küzdeni, mint ahogy a különféle vegyszerek káros hatásai sem léphetnek fel, hiszen természetes anyagot alkalmazunk. 

 

Amire azonban figyelni kell! 

Azt azonban ne felejtsük el, hogy a sós víz fokozott korrodólást okozhat, ezért a medence alkatrészeit folyamatos kontroll alatt kell tartani, illetve eleve olyan anyagot kell előnyben részesíteni, aminél nem számottevő a korrodálódás. A medencealkatrészek, -kiegészítők, mint a praktikus szűrők, szkimmerek, de akár a vegyszerek is mind egy helyen megvásárolhatók a Medence Óriás webáruházában, érdemes mindent innen beszerezni! Arra is ügyelni kell, hogy a sós víz csak a csatornába kerülhet, nem lehet öntözéskor felhasználni. Ha pedig pH-csökkentő szereket alkalmazunk, fokozottan ügyelni kell az arányokra, hogy a sóbontó rendszer működése továbbra is hatékony legyen.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.13 (2. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget