Ma 2021. 1. 20, szerda, Sebestyén napja van.

Földrengésben súlyosan sérült középiskola újjáépítését támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet Horvátországban

2021.01.11 13:52. - Iroda

Már több mint 12 millió forint érkezett a 1353-as adományvonalra, a földrengés károsultjait támogató szolidaritási akció január végéig tart 


 
Egy hete utazott Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa a Horvátországot megrázó földrengés helyszínére, hogy részt vegyen a károk pontos felmérésében és megtervezze a Segélyszervezet hosszú távú segítségnyújtását. A földrengés epicentrumában, Petrinjában és a környező településeken több szociális intézményt, óvodákat, iskolákat és egy idősek otthonát is érintő felmérést folyamatos földmozgások nehezítették.
 
A helyi koordináció és felmérések alapján az Ökumenikus Segélyszervezet a Sziszek-Monoszló megyében található Glina település középiskolájának újjáépítésébe kapcsolódik be. A glinai középiskolába 197 diák jár, ők azonban most nem tudják folytatni tanulmányaikat, mert az intézmény súlyosan megrongálódott. A rengések során az épület üvegei betörtek, falak repedtek meg és az iskolai bútorzat és felszerelés egy része is tönkrement. A károk bár súlyosak, még rendbe lehet hozni az épületet, amiben – adományozóinak széleskörű összefogásának köszönhetően – jelentős szerepet vállalhat az Ökumenikus Segélyszervezet.
 
A katasztrófát követően országos adománygyűjtést indított az Ökumenikus Segélyszervezet, amiben adományozóit arra kérte, hogy a 1353-as adományvonalra indított hívással fejezzék ki szolidaritásukat a szomszédos ország károsultjaival. Az összefogás első hetében több mint 12 millió forint érkezett. A célzott gyűjtés január végéig tart: az adományvonalra indított minden hívás és SMS 250 forint felajánlást jelent, aki pedig nagyobb összeggel kíván csatlakozni az összefogáshoz, az megteheti online, bankkártyás adományozással is a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, a közleményben „Horvátország" megjelöléssel.
 
Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.13 (2. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget