Ma 2021. 1. 20, szerda, Sebestyén napja van.

Az Év női sportolója 2020-ban a cselgáncs Európa-bajnok Karakas Hedvig lett

2021.01.12 11:58. - Iroda

Első női cselgáncsozóként vehette át az Év sportolója-díjat hétfőn az Európa-bajnok Karakas Hedvig, ami azért is nagy szó, mivel a gála 63 esztendős történetében először nyerte el ezt az elismerést cselgáncsozó, megelőzvén a kategória másik két jelöltjét, Kapás Boglárka úszót és Kovács Zsófia tornászt.  
 


 
Végre minden összejött Karakas Hedvignek, mivel a novemberi prágai Eb-n nem csupán megnyerte az 57 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit, de a fináléban maga mögött hagyta a portugálok klasszisát, Telma Monteirót. Olimpiákat tekintve is remekelt, a tokiói lehet a harmadik olimpiája , Londonban ötödik, Rio de Janeiróban hetedik lett, a japán fővárosban összejöhet neki pályafutása legnagyobb, tényleg ippont erő dobása. 
 
„Óriási megtiszteltetés, hogy a sportújságírók úgy gondolták, hogy én vagyok a legjobb női sportoló. A sportágunk képzeletbeli +abszolút+ kategóriájában is dobogós vagyok, hiszen előttem csak Kovács Antal és Braun Ákos kapta meg az újságírói elismerést" - mondta az MTI-nek a 30 éves sportoló, aki nem titkolta, hogy az öröm mellett kicsit vegyes érzések vannak benne.
 
 "Tisztában vagyok azzal, hogy nagy előnyt jelentett, hogy nekünk volt nemzetközi versenyünk. Hálás is vagyok a nemzetközi szövetségnek, amiért megrendezte a prágai Európa-bajnokságot. Reálisan látom a helyzetet, a tavalyi nem volt teljes év, nem volt olimpia, és sok sportágban világ-és Európa-bajnokságot sem rendeztek. Persze ettől számomra nem kisebb értékű a díj, így alakult az élet" - magyarázta, és hozzátette, soha nem foglalkoztatta az Év sportolója-elismerés, mert nagyon erős a magyar sport, és rengeteg remek női versenyző van.
 
"Kész a versenynaptár, és én olyan pozícióban állok, hogy már nem maradhatok le Tokióról. A kérdés csak az, hogy a legjobbak között tudok-e maradni, hogy kedvező sorsolást kapjak az olimpián" - fejtette ki Karakas Hedvig.
 
Forrás: MTI, Nemzeti Sport
Fotó: Nemzeti Sport 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.13 (2. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget