Ma 2021. 1. 20, szerda, Sebestyén napja van.

Téli síkosságmentesítés Szolnokon

2021.01.13 17:24. - Iroda

A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra kívánjuk felhívni a lakosság figyelmét.


 
Szolnok önkormányzata a téli útüzemeltetési feladatokat az előre meghatározott Téli hóeltakarítási, síkosságmentesítési útüzemeltetési terv alapján végzi. Az előre tervezett útvonalakon fontossági sorrendben történik a síkosságmentesítés.
 
A tervben meghatározott 1. fázisban a kiemelten fontos útvonalakon, főútvonalakon (közintézmények megközelítése, tömegközlekedési útvonalak, a város fő közlekedési útvonalai) végeznek síkosságmentesítést fűrészporos sókeverékkel, ill. hótoló lappal. A 2. fázisban a gyűjtő útvonalak síkosságmentesítése történik meg. A tervben meghatározott 3. fázisba tartoznak az úgynevezett „lakó” utak, amelyeken csak 10 cm-t meghaladó hóesés esetén, az első 2 fázis munkálatait követően történik síkosságmentesítés hótoló lappal.
 
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a városban található, önkormányzatunk kezelésében lévő kerékpárutak síkosságmentesítésére csak a fenti ütemezett munkálatok elvégzését követően, eseti jelleggel van mód. Ezért kérjük, hogy kerékpárral történő elindulás előtt tájékozódjanak a kerékpárutak járhatóságával kapcsolatban, és azokat mindenki csak saját felelősségre használja.
 
Felhívjuk továbbá az ingatlantulajdonosok figyelmét arra, hogy az ingatlanok előtt vagy mellett vezető járdaszakaszokon a hó- és síkosságmentesítés az adott ingatlan tulajdonosának, illetve kezelőjének a feladata. Ezeken a járdaszakaszokon az önkormányzat síkosságmentesítési munkát nem végez.
 
Kérjük a gyalogosan, kerékpárral, vagy gépjárművel közlekedőket, hogy téli időszakban a megszokottnál körültekintőbben közlekedjenek, mivel a közutak feljegesedett burkolata rendkívül csúszós lehet. Továbbá, amennyiben autóba ülnek, előtte győződjenek meg annak megfelelő műszaki állapotáról, ne feledkezzenek meg az évszaknak megfelelő abroncsokról, jégoldó és fagyálló folyadékokról. Ne induljanak el feltöltött mobiltelefon, meleg takaró és ásványvíz nélkül!
 
A téli időjárás mind a gyalogos, mind a gépjármű közlekedést befolyásolja, kérjük, hogy fokozott körültekintéssel induljanak el otthonról, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek!
 
Forrás: Szolnok város hivtalos oldala
Fotó: Szolnok város hivatalos oldala 
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.13 (2. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget