Ma 2021. 1. 23, szombat, Zelma napja van.

Hasznos háztartási holmik, amikből sosem lehet otthon elég

2021.01.14 13:27. - Kovács Janka

Kevés annál bosszantóbb dolog van a világon, mint amikor felforgatjuk a lakást egy olyan tárgy után kutatva, amire égető szükségünk lenne, és persze, hogy pont most nem találjuk sehol. Főleg, ha csak amúgy is csak egy-két darab akad belőle. Egy kis előrelátással azonban megkímélhetjük magunkat a felesleges idegeskedéstől. Cikkünkben összeszedtünk néhány olyan holmit, ami a háztartások nagy részében folyamatosan hiánycikk, pedig érdemes lenne felszerelkezni belőlük. (Hirdetés)

Hirdetés

Elemek

 

Már megint nem működik a távirányító, nem reagál a vezeték nélküli egér, nem kapcsol be a konyhai mérleg, és a falióra is megállt… tipikus példái annak, amikor lemerül az elem az adott eszközökben. Ilyenkor kezdődik az őrült keresgélés, hogy talán valamelyik fiókban akad még egy dobozzal, de persze kiderül, hogy azt már rég felhasználtuk…. Épp ezért nem árt, ha mindig tartunk otthon készenlétben néhány garnitúra ceruzaelemet, a tölthetőket pedig nem felejtjük el használat után újból feltölteni.

 

Villanykörték

 

Murphy törvénye, hogy a villanykörte mindig abban a helyiségben ég ki, ahol épp szorgosan tevékenykedünk. Meg persze pont az esti órákban, amikor már mindent elborít a sötétség, egyetlen üzlet sincs nyitva, ahol lehetne egyet gyorsan vásárolni. Hacsak nem lapul a fiókban tartalék, akkor vagy egy másik helyiséget fosztunk meg a fénytől, vagy kénytelenek leszünk gyertya-, esetleg zseblámpafénynél folytatni a főzést, fürdést, rendrakást, stb. Ennek elkerülése érdekében minden olyan izzóból legyen otthon plusz, amire csak szükségünk lehet. 

Ollók

 

Égető szükség lenne egy vágószerszámra, de már megint sehol sem leljük a háztartás egyetlen ollóját… meglehetősen idegesítő, de szinte mindenkivel előfordult már. Pláne, ha a családtagok némelyike rendszeresen elfelejti visszatenni az általa használt tárgyakat a helyükre. Ezt kivédhetjük azzal, ha a jelenlegi mellé még beszerzünk néhány Inspiration ollót a Fiskars & Gerber termékek webáruházából, és minden családtagnak lesz egy sajátja, aminek a tárolásáért ő maga felel. Így a mi ollónk mindig ott lesz, ahol hagytuk. 

 

Ragasztók

 

Legyen szó akár celluxról, pillanatragasztóról, ragasztóstiftről vagy univerzális “mindent megragasztóról”, a közös tulajdonságuk, hogy roppantul szeretnek elrejtőzni, amikor épp szükség van rájuk. Így hát észszerű, ha ezekből is mindig akad tartalék, különösen, hogy a folyékony ragasztók felbontott állapotban hamar beszáradnak. De persze többnyire csak akkor jövünk rá erre, amikor használni szeretnénk, és nincs kéznél másik.

 

Szögek, csavarok

 

Akár csak pár képet szeretnénk áthelyezni a falon, akár egy rozogább bútor javítására adnánk a fejünket, netán barkácsolni támad kedvünk, nincs is annál lelombozóbb, mikor hiába áll készen a fúró és a kalapács, de egyetlen szög és csavar sem akad a házban. Ezekből érdemes rögtön olyan készletet venni, amiben többféle méret is található.

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget