Ma 2021. 1. 27, szerda, Angelika napja van.

Történetünk kezdete

2012.01.11 21:02.

15 hetes kismama vagyok. smiley Most kezdem el a „naplóm” írását. Sokat gondolkoztam rajta, hogy írjak-e naplót vagy blogot. Először is arra gondoltam, hogy csak magamnak írkálok, de rájöttem ez annyira nem jó, mert így is sokat leszek egyedül (illetve egy gügyögő csecsemővel  smiley) és jó lesz, ha mások esetleg hozzászólnak, írnak pár jó szót és ráadásul a sztorikat nem kell elmesélnem külön-külön mindenkinek, mert itt elolvashatják. Aztán persze jöttek a félelmek, hiszen hamarosan a névtelen kis blogomról rengetegen fogják tudni, hogy az enyém és kit is takar a kismami elnevezés. Aztán jönnek a kritikák, az elő- és ítéletek, hiszen biztos fogok hibákat elkövetni. Biztos lesznek és már talán vannak olyan dolgok amelyek, nem helyesek így kismamaként és „friss” anyaként. De végül úgy döntöttem írok, ide írok. Én is szeretem az ilyen blogokat, hiszen sokszor elbizonytalanodom, hogy jól csinálom-e dolgokat, nem ártok-e a babának...stb.És sokszor az ilyen blogok nyugtatnak meg, hogy mások sem 100 %-osan, tökéletesen és egészségesen élnek és a baba rendben van.  Így remélem az én blogom is nyújt majd egy-két kismamának vigasztalást pillanatnyi elkeseredésében és talán tudok vidám perceket okozni az olvasóknak (hiszen a mai világban olyan kevés jó dologról olvas az ember), meg persze magamnak is örömet okozok az írással. Vállalva, hogy sokan felismernek, mégis Szolnokot választottam a blog "helyszinéül", Szolnokot, ahol élek, így talán kapcsolatba kerülhetek/kerülhetünk más kismamákkal is. Szóval fogadjátok szeretettel kis történeteim és ne legyetek túl szigorúak hozzám. Persze ezzel már jól előre feltétezem, hogy egyáltalán valaki olvasni is fogja ezeket.

Mivel már így is elég sokat írtam bevezetésnek elkezdem a mi kis történetünket.

Tündér érkezik

2008 május elsején megláttam Őt. Gyermekem apját. Persze akkor még nem is sejtettem, hogy az lesz, de az év karácsonyát már kettesben töltöttük. És azóta is boldogan éldegélünk. 2011 októberében pedig kiválasztottak lettünk. Egy kis tündér minket választott szüleinek és eljött hozzánk. Persze mindenki kérdezi, hogy terveztük-e? Korban ott vagyunk hogy már „illő”, szeretjük egymást, hát miért ne? Terveztük. Nem görcsösen, órára pontosan, mindent felülírva, csak hagytuk, hogy jöjjön. Januárban abba kellett hagynom a fogamzásgátló szedését. Megbeszéltük és úgy döntöttünk nem is folytatom. Tudtam, hogy 3 hónapig védett vagyok, de hallottam, hogy aki már nagyon régen szedi (márpedig én elég régen) annak van hogy egy év is kell, hogy kiürüljön. (bár ha jól tudom ez orvosilag nem igazolt, csak rengeteg ilyet lehet hallani). Szóval eldöntöttem egy évig nem izgulok, ha nem jön össze, nem nézem mikor van ovulációm, nem szedek vitaminokat, nem vizsgáltatom meg magam, nem görcsölök rá a dologra. És 10 hónap után nem jöttek a „piros betűs napok”. 1-2-3 nap késés, a 4. napon már mondtam páromnak ez nem csak egy késés, itt van valami. Hosszú hétvége jött, így még 4 nap mire teszthez jutottam.

 Együtt csináltuk meg. Párom olvasta, hogy mit tegyek a kis lappal, én meg csináltam. Belemártottam a pisimbe (elnézést nem fogok „szakszavakat” használni) és már jött is, egy csík- két csík. Leraktam mondtam páromnak mosolyogva, hogy két csík. De ő betartva a felhasználási útmutatót jelezte, hogy 3 percet várni kell. Mondtam, hogy már ott van a két csík, de ő ragaszkodott a 3 perchez. 3 perc, felfogni, hogy mi is történik velünk. 3 perc alatt, rengeteg gondolat. Letelt 3 perc, és mi mosolyogva egymás nyakába borultunk. Majd újra egymásra néztünk és mindkettőnk szemében ott volt a félelem. Hiszen megváltozik az életünk, innentől minden más lesz. Persze mondják sokan, hogy nem szabad, hogy a gyerek teljesen megváltoztassa az életünket. De teljesen megváltoztatja. Hiszen felelősek leszünk egy kis életért és nekünk kell felnevelni. Persze azért néha eljárhatunk ide-oda mamákra bízva, nem kell lemondani a hobbinkról, de igenis megváltozik az életünk. És ez azért ijesztő. Persze, nagyon örülünk neki, de tele vagyunk természetes félelmekkel is. Legalábbis én igen. De ezek az írásaim során ki fognak derülni. Na mára ennyi. Hamarosan folytatom.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget