Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Szolnokinaplo.hu - Ostromállapot a Véső utcánál
Lőtér kontra lakók
Írta: pafa
2011.10.15. 09:02:46
Ma is már gyülekeznek....
Megváltozott formával barátkozva.. tájékoztatom fórum és olvtársaimat, hogy Szolnokon a Véső utcában működő lövészklub okozta ostrom állapot még mindig tart, és zavaró.
Az elmúlt hetekben egyre több "látogató" volt látható, majd sajnos hallható a házaktól 80m-re lévő lőtéren, ahol nyitott udvari részen folyik a lövészet.
Múlt szombaton egészen délutánba nyúló lövinek lehettek fül és szemtanúi a környéken élők, az erre járók. Ha verseny volt, vajon miért nem szerepelt a helyi újságban, a sportrendezvények között? Mert vszínű nem az volt!!
Megállapítható az is, hogy a kiírt edzések 15 órai kezdés ideje, nem ritkán már 14 óra, és 18 óra állítja meg a fegyverek zaját. De megállapítható hallásra az is, hogy eltérően akiírástól -többféle nagykaliberrel lőnek adott, egységnyi idő alatt. Visszaélve a helyzettel.
Lövészet hetente 3 délután,…majd jön a hétvégi lövöldözés, (hol 2-3 fővel, hol nagyobb létszámmal) bizonytalanságba tartva és ellehetetlenítve az itt élőket..főleg azokat akik szabadulnának a környéktől az ingatlanjaiktól, de ki is akar OSTROM ÁLLAPOT -ban élni.
Ki a felelős: a rendőrség aki anno előzetes zajmérés nélkül kiadta az engedélyt? A zajszakértő…aki kezdetben absz megértően állt a problémához..majd a egyre inkább nélkülözött minden empátiát. Ez a zaj impulzusszerű, a legártalmasabb zajok egyike és nem a közl zaj kategória.
A Jegyző, aki elimerte a zaj zavaró tényét, de továbblökte az ügyet és nem a hosszú távú békés megoldásra predesztinálta a lövész klubbot. Az eljáró hatóságok?? A bíróság aki elhúzva az ügyet, helyzetet teremtett, mely azt bizonyította nem az igazság a lényeg!! Mire kellett 9-10 tárgyalás?? mindenki döntse el.

Vlszínű ha az illetékesek kertje végében történik mindez, már nem itt tartana az ügy.

Környezetvédelem, emberi jogok, egészségvédelem… beszéljünk róla!?
A jogok melyek éppen a bürokrácia, a korrupció útvesztőjében, a csókosak révén megtépázódnak, miközben alapból járnának. Nap mint nap miről lehet hallani, ne hagyjuk azt ami jár, ami megillet. Bátran álljunk ki az igazunkért. Hát majd kiállunk!

Fotóval hanganyaggal is szolgálnék a múlt heti és a tegnapi akcióról, de tudomásom szerint a jövőben itt nincs rá mód…

Írta: pafa
2011.11.12. 18:58:08
Néhány perce hívtak telefonon, hogy mi történt a Véső úti lőtéren.
Innen az ingatlanoktól 80-mre...belegondoloni is szörnyű.
Sors akarata e, hogy nem voltunk itthon.....??

Jómagam reggel látva, hogy nyitva a lőtér elmentem itthonról... aki ismeri a zajos ügyünket...tudja mit gondolok, és mi az amit nem írok le.

Egyre zajosabbak a lövészetek..egyre többen jönnek lőni délutánonként. Pénteken délután is olyan fegyverropogás volt, hogy a Marcipánnál simán ostromálapotra lehetett gondolni.., de még a temetőben is hallható nagyon soxor.

Kollégium, iskola van a közelben..szép példa a fiataloknak.


Írta: Zsuzs
2011.11.12. 20:37:07
Remélem, hogy ez a lőtér gyulladt ki és égett le. És remélhetőleg nem lövöldözhetnek ott mostantól.

A magyar bíróknak úgy tapasztalom, hogy nem kell szakmailag megfelelő szinten lenniük, hogy engedélyezték ennek az építménynek ilyen célú működését. Még szerencse, hogy emberek nem szenvedtek balesetet.
Írta: pafa
2011.11.16. 17:39:57
Csak semmi örömködés...semmi májkárosodás..ma már lövöldöztek.honnan,mivel, és miként...az legyen találós kérdés

Írta: Zsuzs
2011.11.18. 19:26:33
Korábban az Alkotmánynak volt egy passzusa a szabad vélemény nyilvánításról.

A vélemény nyilvánítást fontosnak tartom. Az ember véleményt alkot és a nyilvánosság elé tárja. Ha téves úton jár akinek kötelessége tájékoztatja arról, ha nem akkor egyetértését fejezi ki. A Szolnok.hu fóruma megszűnt, mert az önkormányzat azt választotta, hogy nem válaszol a polgárok feltevéseire, problémáira. Pedig pl. a DIGI-vel kapcsolatos kérdések, javaslatok jól működtek. Most úgy gondolom, hogy eljutottunk oda, hogy még gondolkodni sem szabad, pedig az embert ez a tevékenység emelte ki az állatvilágból!
Írta: faguriga
2011.11.19. 07:07:04
"A múlt változtathatósága az Angszoc fő tétele. A múlt eseményeinek, állítják, nincs objektív létük, csak az írásos emlékekben és az emberek emlékezetében élnek tovább. A múlt az, amit a feljegyzések és az emlékezet megőriznek. S mivel teljesen a Párt szabályozza tanainak gon-dolatait, következésképpen a múlt az, amit a Párt annak szán. S ugyancsak a fentiekből követ-kezik, hogy jóllehet a múlt változtatható, soha egyetlen konkrét esetben sem változott meg. Mert ha a pillanatnyi szükségletnek megfelelően akármilyen új formát adtak is neki, akkor ez az új változat lett a múlt, és másféle múlt soha nem létezhetett. Ez a szabály érvényes akkor is, ha - mint gyakran megtörténik - ugyanazt az eseményt kell egyetlen év folyamán többször meg¬másítani a valósághoz képest. A Párt mindig az abszolút igazság birtokában van, már¬pedig ami abszolút, az sohasem lehetett más. Mint látni fogjuk, a múlt szabályozása első¬sorban az emlékezet edzésétől függ. Pusztán gépies cselekvés kell ahhoz, hogy biztosra vegyük: minden írásos emlék megegyezik a pillanatnyi hivatalos elmélettel. De emlékezni is úgy kell az eseményekre, mintha a kívánt módon történtek volna. S ha az embernek át kell rendeznie az emlékeit vagy meg kell másítania az írásban megörökített tényeket, akkor el kell felejtenie, hogy ezt cselekedte. Ennek az eljárásnak a fortélyát éppen úgy meg lehet tanulni, mint bármilyen más elmetornáét. A párttagok többsége meg is tanulja, s megtanulja mindenki, aki értelmes s ugyanakkor párthű. Óbeszélül ezt az eljárást, elég szókimondóan, „valóságsza-bályozásnak” nevezik."

George Orwell: 1984 (részlet)
Írta: pafa
2011.11.23. 17:06:43
Nem lesz itt nokedlizés...

Reméltük, egy ideig nem lesz zajongás..Nem így történt. A nagy tűzeset sem akadálya annak, hogy továbbra is lődözzenek.

http://upload.youtube.com/my_videos_upload?restrict=html_form
és ez órákon át.

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kek-hirek/menekultek-az-emberek-a-tuzszereszek-nem-talaltak-semmit-411582

Csatolmány

Írta: pafa
2011.11.23. 17:07:51
Kaptam az alábbi hírt.

Bezár a levegő munkcsop. ingyenes tanácsadó iroda..

"Tanácsadó irodánkhoz évente 3.500 ember fordul különböző környezeti ügyekkel, melyek megoldásában térítésmentesen segítünk. Gyakran előfordul, hogy a szakminisztériumok, önkormányzatok, és más állami szervek is hozzánk irányítják a lakossági ügyeket vagy maguk kérnek tanácsot. A tanácsadási szolgáltatás fenntartása éves szinten 7 millió Ft-ba kerül. Az utóbbi évek válságos pénzügyi helyzete miatt forrásaink jelentősen szűkültek, pályázati támogatást pedig egyáltalán nem kaptunk (ezt őszintén nem értem - a szerk.)
a szolgáltatás fenntartására. Ezért szolgáltatásunkat felfüggesztjük. Tanácsadóink önkéntes munkában, korlátozott kapacitással még decemberig válaszolnak és segítséget nyújtanak, de a kialakult helyzet miatt az ügyintézési határidő hosszabb lesz."

Sorstársaim és a magam nevében kérek most segítséget minden jó érzésű embertársamtól!
Rengeteg ügyről tudok, ahol is hatékonyan segítették a lakosságot jogorvoslati problémáikban. Pereket indítottak, állampolgári érdekeket védtek, és ügyeket nyertek!
Úgy érzem lépnem, lépnünk kell azért, hogy ne zárjon be a Tanácsadó Iroda.
Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy a jog útvesztőjébe, útvesztőhelyébe kerülhet.

Segítsük a tanácsadókat, hogy munkájukat zökkenőmentesen folytathassák a köz javára!
Küldd tovább a felhívást!
Az alábbi linken lehet a támogatás lehetőségeiről tájékozódni.

levego.hu/tamogasson_minket/egyszeri_tamogatassal

Köszönettel:
Civil Sajtó - HIK
---------------
Írta: pafa
2011.11.29. 09:45:24
Kiégtek a 25-s lőállások....van e jogunk tudni a valóságot.
Hírek szerint: " zárt lőtéren" illetve "a golyófogó falon keletkezett a tűz.."
Mégis van lövészet..

Csatolmány

Írta: pafa
2011.11.29. 09:46:54
lövedékfogó fal MOST

Csatolmány

Írta: pafa
2012.1.18. 07:31:22
Forrás: Szolnok Cél-Civil Kurázsi (városvédő újság, a Szolnokiak Szolnokért Egyesület lapja

"Tűz a "grófi szérűn".
Mondhatnánk némi ironiával, mert igaz, hogy valójában egy sportlőtér gyulladt ki, de ez a Véső úti intézmény nem kevés grófi allürrel, újkeletú kapcsolati tőkével felvértezve évek óta jogerősen tiporja sárba a környzetében lakók emberi méltóságát, csendhez, nyugalomhoz való allampolgári jogát. Történtek átgondolatlan engedély-kiadások, betarthatatlan és ellenőrizhetetlen határozatok, de a pufogtatás nem csillapult. Az elmúlt években hiába volt minden kezde-ményezés a külső pisztolylőtér szigetelését a zajcsökkenést illetően, nem tanúsítottak semmi közreműködést.(környeztvédelmi pályázatok a zaj ellen..stb). "Isten nem ver bottal" sommázhatnánk az immár fél tucat éve folyó kálváriát. Ha a szolnoki, magyar és európai jogrend nem tudta jogkövetésre kényszeríteni a csendháborító lőklubot, hát megtette ugyanezt a sors A tűz kapcsán, a zajtól szenvedőktől, a szomszédos ingatlanok lakóitól ne várjon senki minimális sajnálatot sem, hiszen a tűz után néhány napra már lődöztek. Nem is érteni, hogyan van még merszük kísérteni a sorsot.

Na mindegy, reméljük előbb-utóbb rendeződik a sorsuk, most a kár kapcsán, a kényszerű felújítás során talán sikerül valami támogatást szerezniük modern hangszigetelésre is. Úgy legyen. "
Írta: Zsuzs
2012.1.18. 14:34:45
A bíróságnak feladata az jogszolgáltatás. Amikor ebben az ügyben a tárgyalások zajlottak, alaptörvényük, az Alkotmány 18.§ egyértelműen rendelkezett nyugalmas életkörülmények mellett.
Vélem én meg kellene vizsgálni, hogy ezek a bírók, akik ebben az ügyben eljártak alkalmasak-e az igazságszolgáltatásra.
Írta: pafa
2012.3.12. 10:04:15
Amíg ennyi tisztelete van a magántuljdonnak és ilyen lelketlen és közönyös, befolyásolható bírák, ügyvédek, ügyészek vannak..az alkalmasság megkérdőjelezhető.
Csak egy saját példa:Milyen bíró az aki elhiszi, hogy a közelben nincsenek lakóingatlanok?? akit nem érdekelt a bizonyítékok sokasága sem. Gondolom nem véletlenül!!!

Nagy csend volt -van a Véső úti lőtéren volt tűz körül..
Van lövészet, (heti 3x délután tömegjelenet van) hallani lehet időnként a durrogást. Bár többnyire inkább a korábbi fedett részen lehetnek. Egyébként idén telik le a szerződés szerinti elidegenítési tilalom. (15év) Váltás lehet..

Ja! A csókosak ha ennyire emberségesek és pláne adakozó keresztényeknek hirdetik meg magukat mint a legfőbb ludas lövöldöző és trsa!! gyűjthetnének a befedésre. (akár még tisztelni való gesztus is...lehetne )
Mert ugye így sántít a nagy fene emberség, meg adakozási morál.
Viszont tudjuk, aki közel kúszott, közel ül az melegszik, az szedhet a közösünkből( még ha romlott, és szaga is van..)
Tudjuk, a környezetünkből hányan ültek korábban más oldalon és vallottak egész más elveket töltöttek be akár poziciókat is..., ...-))) manapság (is) így mennek a dolgok..csak a gyomor viselje el.
Írta: pafa
2012.5.21. 08:42:12
Ezen az áprilisi hétvégén péntek-szombat -vasárnap is élvezhettük az alábbi zajhatást..

http://www.youtube.com/watch?v=DPMSaUtunvI&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=HVDU1MIxyeY&feature=relmfu
Írta: Zsuzs
2012.5.21. 20:18:25
Gondolom - "Fotóval hanganyaggal is szolgálnék a múlt heti és a tegnapi akcióról, de tudomásom szerint a jövőben itt nincs rá mód…" -, mert nem szeretik, ha állításaidat bizonyítani is tudod.
Ebben a városban, ha nem vagy valaki, akkor nem számítasz, nem érsz semmit, jogaid sincsenek.
Írta: pafa
2012.5.22. 13:07:26
igen..jól mondod kedves Zsuzs!
Gondoljunk bele, először eltünt a városi fórum.- hasznos hozzászólásaival. Az még igazi fórumként működött. Majd itt is változások lettek..és az "értékes" és magukért beszélő másik oldal hozzászólásai is itt lettek hozzáférhetetlenek.
Erre mit mondjak, változnak az idők, s benne az emberek. Kevesek mondhatják csak el az ellenkezőjét. Már Laci bá is eltűnt..
Írta: pafa
2012.6.19. 09:54:13
2012 06.16.án szombat:a szolnoki Véső úti lőtérre már reggel 8óra körül megjöttek Bagi L-ék. Mit mondjak, meghűlt bennünk az ütő, hiszen sokadik hétvégénk elcseszése után reménykedtünk ma talán nem lődöznek.
Családi összejövetel volt beütemezve, mely a zajos események miatt már többször prolongálódott. Szóval, tettük amit ilyenkor szokás korán keléssel kezdtünk..még a hűvösben szerettük volna a tervezett bográcsos ételünket elvégezni.

1x csak azt láttuk, ahogy jöttek el is húztak..gondoltuk versenyre mentek. Nosza rajta..hátra még egy kis piaci program friss árúért..stb..onnan mehetünk dédiért és az unokákért akik már várnak. Lesz majd örömködés hiszen szép meleg nyári napunk van.

Örömünk azonban kb eddig tartott, ui.hazaérve meghűlt bennünk az ütő.
A lőtér nyitva tömeg, több kis busz,autó..stb Majd el is kezdődött a lődözés.

A legkissebb unoka félős és a dédi egészségének és idegeinek sem tenne jót az ami itt várható…ezért úgy döntöttünk őket haza-visszavisszük.

Próbáltuk túlélni a nem éppen szokványos fegyverdörgést..azért is tenni a dolgunkat ami egy vendégvárással jár, de nem nagyon sikerült a nagykaliberek okozta ingergazdag környezetben. Úgy gondolom helyzetünkben ez érthető, ami itt kialakult az utóbbi évben. Újabban pedig olyan bátrak, hogy egymást követő hétvégéken péntek du, szombat és újabban vasárnap is abban a zajban teszik -tehetik kockára egészségünket és teszik lehetetlenné a környék élhetőségét. Az ingatlanjaink értéktelensége egyértelműen adódik!!

Kibírhatatlan hangzavar lett úrrá a lakóövezetben. Emiatt és már az elmúlt hónapok, hetek kimerítő zajhatásai miatt (már mi is kimerültünk) is, az egyik szomszéd beszólt a rendőrségre, akik közölték: a zaj az önkormányzatra tartozik..stb. Nyugodtan menjünk át kérdezzük meg meddig tart a szombati lövészet. Ha gáz van szóljunk.

Később én is beszóltam az ügyeletre kérve, jöjjenek ki (ekkor már 11 is elmúlt)ui. szeretnénk átmenni a lőtérre, s egyedül nem tartjuk biztonságosnak. Jó! hangzott kényszeredetten. Szólnak a járőröseknek akik majd ellenőrzik, hogy a HATÁROZATBAN FOGLALTAK szerint történik e a lövészet és ki adott –adhatott engedélyt a már többedig hétvégi lövészetre.
Vártunk..vártunk és miután mégsem jöttek, beszóltam, hogy akkor átmk a lőtérre amiből balhé v. bármi lehet.., de tudjanak róla. (Egyidejűleg kerestük a médeákat is.)

Átmentem a lőtérre. Az objektumban is iszonyatos zaj, sürgölődés, tömeg, . a fülvédővel a fülön, fegyverrel a kezükbe rám se figyeltek. Ment az elosztás- felosztás..az 50m-s pályán mely szintén teljesen nyitott(ú.mint a 25m-s), és ott még golyófogófal sincs ( a 25m-s pisztoly ltr kiégett novemberben)

Jó ideje ácsorogtam, majd szinte megsüketülve odaléptem a lövészetet vezető Bagi Lászlóhoz.
Kérdésemre. Meglepődve és indulatosan közölte: verseny van, 15 óráig lőhetnek, ki van írva a faliújságon. Mondom, szeretnénk látni az engedélyt! persze nem tudta megmutatni. Ja, nem is akarta. Jóhogy!a határozatban foglaltak szerint egységnyi időben csak egyféle fegyvertipussal és adott számú lövést adhatnak le...ettől eltérő határozatról mi érintettek nem tudunk. És hát ahogy szokott ez most sem így van!!! Mondtam itt maradnánk a fegyvertípusokat megnéznénk és itt megvárnánk a rendőrséget.
Közölte őt a hatóság ellenőrizheti (tudjuk és,!)az pedig eddig is mindent rendben talált..ne zavarjam a versenyt..stb majd kitessékelt a lőtérről. Végül is..megtehette?!

Álltunk és vártunk a hatalmas zajban, belegondolva ebben az emberhez méltatlan helyzetben egyszerre melyben tűnhetsz balf@sznak és kötekedő szomszédnak..lúzernek stb, mi a kiút ebből a lehetetlen állapotból. Hol vannak az alapvető emberi jogok? az igazság!Megy az egymásra mutogatás, arendőrség, önkormányzat között 6.éve... stb ez a jó a ZAVAROS!!

Találgathatjuk:Mi ez a fene nagy magabiztossága lövészklub részéről. Mi ez a sérthetetlenség, a felsőbbrendű cinizmus? Ki, kik állnak mögötte??

Világos, hogy korrupció szaga van, ehhez kétség nem fér. A kérdés az, hol is kezdődött? 1,Mikor megkapta a várostól az akkori egylet ingyen és bérmentve sport célra? (ahol is légfegyverrel lőttek és nem nagkaliberrel)az akkori értéken 32Mft.-os épületet .
2, Vagy amikor a rendőrség és a hatóságok az önkormányzat engedélyt adott, úgy, hogy veszélyes zajkategória ellenére nem volt mérés -minden ment sutyiba!.már csak akkor mértek amikor dúlt a háború a környékkel.

A Véső út 37.ben mely szintén szomszédos eladó házas ingatlan..apró 1-3 év körüli gyerekek voltak, akik a nagyobb sorozatokra, sírással reagálta. Ellenőrizhető!!!

Ja, hogy befejezzem, a lövészet délutánba nyúlt..mire bezárt a lőtér már közel 1/2 4 volt.
Tegnap hétfőn du. ahogy az lenni szokott minden folytatódott ..
Az ingatlanokat áruljuk. Egy élet munkáját kótyavetyélhetjük el? mert néhány csókosnak mindent lehet? A hivataloknak nincs önállóságuk..és a rend őrei mire is vigyáznak? MOcskos egy állapot..
Bocs, ha már unja valaki! és köszi ha elolvassa. Indulatos- vagyok, de van rá okom!
Írta: pafa
2012.6.25. 12:57:22
ahogy a másik oldal kommunikál vagy inkább provokál..
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9183438&la=118824048
« Vissza

Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget