Ma 2019. 2. 17, , Donát napja van.

Szolnokinaplo.hu - Találjuk ki Szolnokot!
Egy új híd? Felújításra váró műemlék? mit csinálnál még Szolnokon?
Írta: Laciba
2011.10.22. 11:29:19
Néha az ember nem tudja, melyik ujját harapja meg, melyik is fáj jobban, ha hagyja a dolgokat tönkre menni, vagy ha egy szebb és talán értékesebb dolgot hoz létre. Mondom mind ezt a régi Ó-szolnoki pályaudvar elárverezése kapcsán.
Lehet, hogy kacsa a hír, de minden képen lépni kellene már ez ügyben, mert ha így marad minden, akkor lassan már csak a telek fog maradni a régi patinás épületből.
Rengeteg pénzért felújították és egy darabig azt lehetett hallani, hogy valamiféle hasznosítás keretén belül megmarad a jellege és majd tovább fog emlékeztetni a régmúltra.
Egy kiállító csarnokot, kávézót, vasút történeti múzeumot vagy valamilyen kulturális központot képzelnék el benne, olyat, amivel nem tennék teljesen tönkre az épület stílusát és később is megmaradna olyannak, mint fénykorában is volt.
Csak, így ne maradjon, mert teljesen tökre megy, lassan semmit nem jelképez már, a régi idők tanúi kihalásával már senki nem fog emlékezni a történetére.
Az ésszerű változás talán jobb lenne és az ellenzők is megnyugodhatnának, hogy nem tűnik el teljesen.
Olyan sok jó dolog lenne a városunkban, amire fel kellene figyelni és hasznosítani, olyan dolgokat kialakítani, amelyek alakosságot, a kultúrát és a várost szolgálnák.
A Gólya parki víztorony,A Tisza parton a Tárházi beton lábak /régen kávézót álmodtak rájuk/,a Művésztelepi kis építmény, ami ha később is épült, de hasznosítható lenne és propagálná a művészeti életet. Ezeken kívül is akad még sok ,sok lehetőség,csak ne az enyészet legyen az úr ezeken az épületeken és építményeken .

Csatolmány

« Vissza

Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget